Festivalul tuicii de la Costesti, judetul ArgesIn data de 31 mai 2009 a avut loc editia a VIII a Festivalului Tuicii de la Costesti, judetul Arges, la care a participat circa 20.000 de oameni din toate colturile tarii.

 

Au dat curs invitatiei primaritei Elisaveta Tudose de la oameni simpli pana la politicieni de la toate partidele.

 

Iar ca sarbatoarea sa fie una despre care sa se vorbeasca pana la editia de anul viitor, administratia locala a premiat cuplurile cu o jumatate de veac de casnicie si i-a declarat cetateni de onoare pe cei mai valorosi dintre cosestenii care au lasat ceva in urma lor.

 

Apoi, cu mic, cu mare, oamenii au fost invitati la ospat: mititei la gratar, friptura, cozonac, tuica veche, bere la halba sau la pahar si chiar la o sticla cu vin .

 

Iar primarita, ca o gazda buna,  a avut grija ca nimanui sa nu-i lipseasca nimic si toti sa se simta bine. Cea care pastoreste de ani buni destinele cosestenilor a spus cu modestie: ”Am incercat ca toata lumea sa se simta bine, de la mic la mare. Faptul ca a venit atata lume inseamna pentru noi enorm. Nu conteaza munca noastra, nici oboseala acumulata si nici emotiile, ci doar ca toata lumea a fost multumita. Bucuria de pe fata omului e cea mai pretioasa”.

 

Distractia de la Cosesti s-a terminat foarte tarziu, in noapte, pe acordurile melodiilor populare care s-au auzit timp de cateva ore.

 

Mai multe informatii pe: www.comunacosestiag.eu

 Cautare