Obiceiuri de Anul Nou
Anul Nou marcheaza trecerea in noul an civil, fiind si ziua de praznuire a Sfantului Vasile Cel Mare.
Anul Nou marcheaza trecerea in noul an civil, fiind si ziua de praznuire a Sfantului Vasile Cel Mare.
Targul de la Arcso, de langa Corund care are loc in luna august este ocazia cu care mesterii olari din Corund si de pe tot cuprinsul tarii isi prezinta produsele.
Incepand cu noaptea de Ajun, rasuna glasul colindatorilor.
Slow Food Turda ne invita la friptura de Turda (Tordai pecsenye).
Masa de Craciun este masa principala traditionala din din ziua de Craciun.
Bucatarie din Muntenia se caracterizeaza prin diversitate, ingeniozitate, delicatete.
Marmelada de maciese este un produs traditional, natural, original, folosind ca materie prima fructele de maciese recoltate din flora spontana.
Oamenii din Banatului Montan, in noaptea de Anul Nou cinstesc cate un pahar de tuica fiarta cu nuci.
Locuitorii comunei constantene Cumpana au prezentat si oferit spre degustarea cea mai mare placinte dobrogeana cu branza.
In Racatau, satul Muntele Rece, judetul Cluj, se obtine produsul traditional "Afinata''.
In Muntii Stara Planina se afla Valea Trandafirilor, de unde provine grosul productiei de esenta de petale de trandafir a Bulgariei.
Brojbutele cu pisat sunt sarmalutele maramuresene cu faina de porumb
Tocanita traditionala pecicana, dupa o reteta oferita de Mester Iosif Toma.
Produsele de arta populara sunt produsele realizate de creatorii si mesterii populari, care pastreaza caracterul autentic si specificul etnic al zonei sau centrului respectiv.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev