Credinte si traditii de Craciun
Ajunul se tine cu post pentru Maica Domnului, caci in acea zi a fost foarte suparata, i-a fost greu si n-a mancata nimic.
Ajunul se tine cu post pentru Maica Domnului, caci in acea zi a fost foarte suparata, i-a fost greu si n-a mancata nimic.
Elemente ale activitatii culinare din Pecica; moduri de preparare, ustensile, feluri de mancare, cotidiene sau la ocazii festive, ce tin de inventivitatea si priceperea gospodinei in realizarea retetelor bucatariei traditionale.
Comuna Vaideeni situata in nord-vestul judetului Valcea, la poalele muntilor Capatanii. s-a format din contopirea populatiei bastinase cu familiile de oieri veniti de peste munte, din Ardeal.
In satul Hosman s-a inaugurat Moara Veche in anul 2010.
Maslinele sunt alimente de baza in timpul postului Caciunului.
DIETA SOUTH BEACH ne invata sa consumam doar carbohidranti si grasimi bune.
Peste 300 de persoane s-au infruptat dintr-o tocana uriasa, preparata de gospodinele din comuna Sapoca.
In Maramures exista "Sarbatoarea cositului si a placintelor crete" in localitatea Mesteacan.
Festivalul Sarmalelor, primul festival gastronomic din Romania, este o manifestare tipica si unica a localitatii Praid.
Daca ai nevoie de un popor prosper atunci trebuie asigurate trei lucruri importante: grija pentru pamant; compasiunea pentru oameni; mijloace simple de producere a hranei si de protejare a mediului inconjurator.
Exista o zi in care puteti sa aruncati cu rosii in oricine doriti si sa nu se supere nimeni, doar daca participitati la festivalul „La Tomatina".
Bucataria din Moldova se caracterizeaza prin mancare fina si gustoasa.
Asociatia intreprinzatorilor mici si mijlocii din judetul Covasna (ASIMCOV) organizeaza „Festivalul tocanitelor la ceaun”.
In societatea traditionala, dar si in prezent, Floriile deschid saptamana cea mai importanta pentru pregatirile de Pasti.
Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.
Timp de mai multe secole obstea sateasca a fost singura forma de viata sociala de pe teritoriul tarii noastre.
In ultimii ani auzim, strainii cerand, in restaurantele bucurestene, ... cafea romaneasca!
Un meniu de Sf. Valentin din care nu lipsesc inimiorele imbracate in ciocolatata.
Purcelul de lapte la tava este un deliciu bun pentru orice masa sarbatoreasca.
Anul Nou marcheaza trecerea in noul an civil, fiind si ziua de praznuire a Sfantului Vasile Cel Mare.
In timpuri stravechi, oul era dat in dar, fiind considerat simbol al echilibrului, creatiei, fecunditatii, simbol al vietii si al reinnoirii naturii, iar obiceiul vopsirii lui fiind intalnit la chinezi cu doua mii de ani inainte de Hristos.
Incepand cu noaptea de Ajun, rasuna glasul colindatorilor.
Extravaganta dorintelor e cauza fundamentala care a adus lumea in situatia proasta in care ne aflam.
Masa de Craciun este masa principala traditionala din din ziua de Craciun.
Alivenci este o placinta traditionala din zona Moldovei.
Marmelada de maciese este un produs traditional, natural, original, folosind ca materie prima fructele de maciese recoltate din flora spontana.
Romanii petrec Ziua Nationala in stil traditional, cu fasole, costita, carnati, tuica fiarta, muzica de fanfara si parade.
Locuitorii comunei constantene Cumpana au prezentat si oferit spre degustarea cea mai mare placinte dobrogeana cu branza.
Postul Nasterii Domnului sau al Craciunului ne da putinta curatirii trupesti si sufletesti.
In Muntii Stara Planina se afla Valea Trandafirilor, de unde provine grosul productiei de esenta de petale de trandafir a Bulgariei.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev