Obiceiuri si traditii

In timpuri stravechi, oul era dat in dar, fiind considerat simbol al echilibrului, creatiei, fecunditatii, simbol al vietii si al reinnoirii naturii, iar obiceiul vopsirii lui fiind intalnit la chinezi cu doua mii de ani inainte de Hristos.

Toba (casul de porc), face parte din grupa preparatelor traditionale romanesti (preparat ce este nelipsit in gospodariile romanesti in perioada sarbatorilor de iarna).

Vasul roman este cunoscut si utilizat in bucatarie de peste 2000 de ani. La prima vedere este un vas simplu din lut, cu capac, fabricat manual. In realitate, este cel mai minunat vas de bucatarie.

Elemente ale activitatii culinare din Pecica; moduri de preparare, ustensile, feluri de mancare, cotidiene sau la ocazii festive, ce tin de inventivitatea si priceperea gospodinei in realizarea retetelor bucatariei traditionale.


Daca ai nevoie de un popor prosper atunci trebuie asigurate trei lucruri importante: grija pentru pamant; compasiunea pentru oameni; mijloace simple de producere a hranei si de protejare a mediului inconjurator.

Exista o zi in care puteti sa aruncati cu rosii in oricine doriti si sa nu se supere nimeni, doar daca participitati la festivalul „La Tomatina".

Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.

Cautare