Musevisa, cantec popular de Craciun
Musevisa (Mouse Song) este un foarte popular cantec de Craciun in Norvegia.
Musevisa (Mouse Song) este un foarte popular cantec de Craciun in Norvegia.
La inceput de an bisericesc, pe 8 septembrie, sarbatorim Nasterea Maicii Domnului, unindu-ne glasurile in cantari de lauda pentru pururea fecioara Maria.
Zikiro reprezinta un fel principal de mancare intalnit in Tara Bascilor (Spania), dar si in sudul Frantei.
Fasolea verde este o sursa delicioasa de vitamine si proteine, avand un rol special in dieta.
O masa aleasa de sarbatori fara un vin bun inseamna o sfidare a bunelor maniere.
Faimosului sos "amatrician" strange bani pentru reconstructia satului Amatrice distrus de cutremur.
Iulia Corau din Botiza, Maramures, a atestat produsul ''sarmale maramureseana ca la Ancuta'', ca produse traditionale.
Prepararea casului proaspat de casa:
Coltunasii cu carne ''Empanadas'', o specialitate locala din Argentina si intalnita in intreaga America Latina este capabila sa incante cele mai rafinate si exigente gusturi.
Polka este un dans plin de energie, cu origini in Boemia.
Gazpacho e o supa de legume spaniola, inclusa in meniul dietei South Beach de slabire si care se serveste rece.
La inceputul verii cand vinetele sunt scumpe, se sporesc cu dovlecei.
In fiecare an, pe 8 noiembrie, zi de hotar intre toamna si iarna, crestinii ortodocsi sarbatoresc ziua Arhanghelilor Mihail si Gavril, capeteniile ingerilor.
In satele romanesti se mai pastreaza obiceiuri, datini si traditii, legate de aceasta sarbatoare, care mai este numita Obrejenia, ce semnifica in slavona, transformare, schimbare.
Pesto este un amestec de ulei de masline, usturoi, busuioc, branza rasa folosit drept condiment in bucataria mediteraniana.
"Pahiyas" este unul dintre cele mai mari festivaluri ale recoltei care are loc in fiecare zi de 15 mai, in mai multe orase din Filipine.
Ostropelul este o reteta traditionala care se face in principal din carne de pui amestecata cu un sos gros de rosii.
Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari.
Pe 1 noiembrie, credinciosii catolici, greco-catolici, ortodocsi, protestanti, reformati din Transilvania celebreaza „Luminatia”, o sarbatoare a mortilor.
Iaurtul se obtine din lapte de vaca, oaie sau de bivolita.
Omleta pentru mic dejun in dieta de slabire South Beach:
Se face o plamadeala din 40 grame drojdie care se moaie cu 3-4 linguri de lapte caldut.
In traditia populara, sarbatoarea Sfantului Dimitrie marcheaza sfarsitul verii pastorale, fiind numita si Samedru sau Ziua Soroacelor.
Reteta de sarmale traditionale romanesti:
Mancarea traditionala din Polinezia se compune din combinatia fructelor a cinci arbori specifici cu carnea sau pestele pentru o masa completa.
Sanzaienele sunt fiinte ireale, fantastice, fapturi luminoase din aer, albe, frumoase, binefacatoare, care au numai insusiri bune.
Sfanta Cuvioasa Parascheva, este sarbatorita in ziua de 14 octombrie si foarte multi pelerini obisnuiesc sa vina la Iasi sa se inchine la moastele Sfintei.
De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie, un local rustic confortabil cu mai multe sali si terase ofera pastrav afumat la gratar, paine de casa cu ceapa si trei sortimente din cea mai buna bere bavareza.
In valea numita „Axion Estin”, traia un mare sihastru care avea ucenic un calugar tanar, pe care-l crestea, ca sa ramana in chiliuta lui.
Sarbatoarea Pastelui aduce cu sine o sumedenie de traditii si obiceiuri, care mai de care mai frumoase. Sa descoperim si noi cateva dintre acestea, traditii diferite in functie de zone ale Romaniei.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev