Ciuperci cu smantana
RETETA: Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete, albe si cu carnea tare.
RETETA: Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete, albe si cu carnea tare.
Prin Transilvania, exista credinta ca pentru Craciun, sa faca macar cate un colac, care sa aiba infatisarea unei mani cu degetele intinse.
Mititeii de la "Carul cu bere" sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri lungime si de trei centimetri grosime .
Reteta de altadata culeasa din presa vremii.
Pe 8 septembrie, de Nasterea Maicii Domnului, barbatii nu mesteresc si nu fac treaba in gospodarie, iar femeile nu cos si nu spala rufe.
Dintre mancarurile care pot fi consumate in urmatoarele 40 de zile va prezentam 12 retete, combinate in 4 meniuri, recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iasi.
Conform traditiei populare romanesti luna iunie este denumita Ciresar, Ciresari, Cireseri, Ciresel sau luna cireselor.
La doar un zbor distanta de Bucuresti, Budapesta este renumita pentru arhitectura sa incredibila, muzica clasica si statutul de centru al artelor.
Dansul irlandez este un dans traditional care poate fi atat dans de societate cat si dans de performanta.
In restaurantele din Timisoara, nu lipsesc din meniu clatitele "Ca la Ana-Lugojana".
Valsul vienez este cel mai vechi dans de sala dintre dansurile actuale.
Festivalul National al Pastravului se va desfasura la Ciocanesti, judetul Suceava.
Suedezii traiesc foarte bine in armonie cu ritmurile naturii, iar Midsummer este ocazia ideala pentru a incepe scurta vacanta de vara.
In ziua de 6 august se duc la biserica mere, pere, prune si mai ales struguri pentru a fi sfiintite.
Cumbia este un dans a carui ritm este dat de trei aspecte culturale diferite: cel indigen, cel african si cel spaniol.
Ca la toate sarbatorile importante dintre traditii nu lipsesc practicile premaritale nici de Sfantul Ilie.
Dansul popular olandez este asociat cu sabotii care limiteaza practic miscarile de dans.
In Postul Sampetrului, merele de vara se pot consuma si sub forma unei salate de sezon.
Numele lunii mai, in latina Maius, vine de la majores – nume dat de Romulus senatorilor romani.
"Mosii de vara", tinuti in sambata Rusaliilor, este unul dintre cele mai importante momente ale cultului mortilor.
Duminica Tomii, prima duminica dupa Pasti este dedicata Apostolului Toma in calendarul ortodox si sufletul mortilor in Calendarul Popular.
Rusaliile sunt cunoscute sub nume diferite: iele, zane, soimane, milostive, doamne, imparatesele-vazduhului sau ursoaice.
Pomenire si jertfa, care consta intru trimiterea de bucate si bauturi, pe la neamuri si copiilor sarmani de sufletul mortilor, se numesc in regiunile locuite de romani, mosi.
Sarbatoare populara cu data mobila (ziua de joi, din a sasea saptamana dupa Paste), este dedicata personajului mitic cu acelasi nume.
O veche credinta populara spune ca la Stretenie (ziua de 2 februarie) ursul iese din barlog intre orele 9-10 dimineata.
Descoperiti provincia Tirol in timpul vacantei dumneavoastra de Ziua Inaltarii Domnului in Austria.
Produs traditional din judetul Timis.
Un obicei des intalnit in zona Muntilor Apuseni este "Toaca Pastilor", "Tocasi" sau "Pragsorul", dupa cum se mai numea in satul Bistra.
Prima zi a saptamanii, dedicata Lunii, singurul satelit natural al Pamantului, este patronata de Sfintii Petru si Pavel (jud. lasi), sau de Arhanghelii Mihail si Gavril (jud. Neamt).
O pasta delicioasa din avocado cu usturoi se poate servii pe paine prajita in serile lungi de post.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev