Mesterii in vacanta

De trei ani, asociatia "ART-Mestesugurile Prutului" este partenera in proiectul educational "Mesteri in vacanta", initiat si implementat de fundatia "IZVOR" a carei Director este inimoasa olandeza Elles van der Beek.

Proiectul are ca obiectiv principal initierea copiilor din comuna in tainele unor mestesuguri traditionale romanesti, in scopul cunoasterii, respectarii si transferului de valori culturale de la mesteri cu experienta catre tanara generatie. Activitatile de invatare se desfasoara sub forma unor ateliere mestesugaresti la Miniferma si Parcul de joaca "Arca lui Noe" din satul Pietrarie, com. Barnova, Iasi.

Tabara a debutat in ziua de 26 august 2013 cu MODULUL II din editia a III-a a acestui eveniment cultural-educativ ce-a devenit, deja, traditie pentru comunitatea locala si nu numai.

Tabara se va incheia vineri, 30 aug. cu o expozitie a lucrarilor executate de copii si cu festivitatea de premiere. Copiii, 50 la numar, vor fi instruiti de renumiti mesteri populari din asociatia noastra in urmatoarele mestesuguri:

  • oua pictate cu vopsele solubile in alcool (tehnica specifica zonei Poiana Stampei, Suceava)-mester popular Elena Todasca, dinPoiana Stampei, Suceava;

  • pictura naiva pe obiecte din ceramica-mester popular Valentina Acasandrei, din Iasi;

  • pielarit -mester popular Diana Gavriliu Radu, din Suceava;

  • podoabe crosetate - mester popular Maria Vasiliu din Tg. Neamt, Neamt;

  • olarit - mester popular Daniel Ifrim, din Schitul Stavnic, Iasi

Programul de lucru se va desfasura intre orele 09,00 - 14,00, cu o pauza de 1 ora la mijlocul intervalului. Asadar, vizitati pe "Arca" si sa vedeti cum lucreaza, mici mesteri in vacanta.

 


Cautare