Targului National de Ceramica Traditionala - Cucuteni 5000

In fiecare luna de iunie,  demareaza cea de-a XXXI-a editie a Targul National de Ceramica Traditionala - Cucuteni 5000, in Parcul Copou, Iasi.

raditional, aceasta adevarata sarbatoare a artei olaritului promite un nou regal al mestesugurilor populare. Manifestarea, ce are ca parteneri: Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National, are scopul de a promova ceramica traditionala din cele mai importante centre de olarit din tara si din Republica Moldova.

De precizat ca la editia de anul trecut au fost prezenti mesteri olari din localitati precum: Catamarasti Deal si Dorohoi - Botosani, Codlea - Brasov, Branistea - Galati, Corund si Miercurea Ciuc - Harghita, Schitu Stavnic - Iasi, Baia Mare si Sacel - Maramures, Sisesti - Mehedinti, Romana - Bals si Vadastra - Olt, Marginea si Radauti - Suceava, Horezu, Lungesti si Vladesti - Valcea, precum si din Chisinau, Drochia, Ialoveni si Nisiporeni - Republica Moldova dar si din regiunile Cernauti si Vinnitsa - Ucraina.

Programul manifestarii este urmatorul: vineri, 28 iunie, de la ora 11.30 - deschiderea oficiala a Targului Cucuteni, orele 12.00 si 21.30 - desfacerea si prezentarea produselor. Sâmbata, 29 iunie - orele 8.00 si 22.00 - desfacerea si prezentarea produselor urmand ca, duminica, 30 iunie, intre orele 8.00 si 20.30 - desfacerea si prezentarea produselor, iar la ora 21.00 - inchiderea manifestarii.

 


Cautare