Festivalul „Hora din Strabuni” Vaslui a revenit dupa 15 ani

Timp de patru zile, municipiul Vaslui va fi plin de dansatori pentruca o nouă editie a festivalului „Hora din Strabuni” revine dupa 15 ani de absenta, pe scena culturala a orasului si va aduce ansambluri din cinci tari.

Dansul popular va fi rege in Vaslui, in perioada 19-22 septembrie, perioada in care se desfasoara Festivalul International de folclor „Hora din strabuni”.

La editia din acest an si-au anuntat prezenta ansambluri folclorice din Turcia, Macedonia, Ucraina si Bulgaria, din Caracal, Mures si Bistriţa, din Husi, Negresti, Todiresti, Ivesti, Muntenii de Sus, Osesti, Pogonesti, Vetrisoaia, Dranceni, Vulturesti, Perieni si Ivanesti.

Manifestarea a debutat cu o paradă a costumelor populare ale ansamblurilor populare prezente in festival, care vor evolua in fiecare seara, intre orele 18.00 – 21.00, pe noua scenă a Teatrului de Vara. In caz ca vremea va fi nefavorabila, spectacolele se vor desfasura pe scena Casei de Cultura “Constantin Tănase”.

Vineri si sambata, intre orele 15.00 si 17.00, in Centrul Civic al orasului, vasluienii vor putea invata pasii specifici dansurilor populare macedonene, turcesti, oltenesti sau muresene, in cadrul unui Atelier de dans popular.

 

 


Cautare