Ziua rozelor de la Ciumbrud

Parfumuri florale, buchete proaspete si aranjamente ingenioase de trandafiri, dar si parade, concursuri, tombole si multe ale mici surprize, sunt toate prilej de bucurie si incantare pentru iubitorii de natura si frumos. Toate acestea au loc sambata, 29 iunie, la Ciumbrud, unde se desfasoara cea de-a XII-a editie a evenimentului Ziua Rozelor.

Deschiderea evenimentului a avut loc in Parcul Rozelor din Ciumbrud, urmata de prezentarea cultivatorilor de trandafiri si vizitarea standurilor membrilor asociatiei. Manifestarea a început la ora 10.00 in centrul Ciumbrudului, unde producatorii s-au intrecut in ornarea standurilor. Un joc al culorilor si miresmelor care au „inundat” intreaga zona.

Atmosfera de sarbatoare la Ciumbrud, unde mirosul rozelor a impanzit tot parcul din Ciumbrud, iar standurile cultivatorilor de roze au fost pregatite parca pentruun concurs de frumusete. De pe tarabe nu au lipsit mici si berea, in vreme ce pentru copiii standurile de jucarii si concursurile oferite de comercianti au facut deliciul acestora.

Organizatorii manifestarii sunt Consiliul Judetean Alba, in parteneriat cu Primaria Municipiului Aiud, Filiala Judeteana Alba a Asociatiei Amicii Rozelor din Romania, Asociatia Alba – Afroda si Grupul Scolar Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud.

 


Cautare