Inima, izvorul vietii
Inima este izvorul fara fund al tuturor rautatilor dar si izvorul tuturor bunatatilor.
Inima este izvorul fara fund al tuturor rautatilor dar si izvorul tuturor bunatatilor.
Preparat culinar din legume mai putin folosite:
In judetul Timis se prepara o slanina care se topeste in gura, cu gust de fum si usturoi si care se consuma cu ceapa de apa.
Cu o istorie bogata in producerea ginului Jenever, orasul olandez Schiedam, este gazda perfecta pentru Jenever and Gin Festival.
Productia de plante ornamentale are peste 100 de ani de traditie în Ungaria.
O mancare deosebita din Bucovina este ciulamaua de ciuperci a la Putna.
Dusseldorf, al patrulea in lume la capitolul putere financiara si calitatea vietii, este un oras cu numeroase festivaluri si targuri traditionale.
Carnatii de Mangalita sunt un produs traditional specific regiunii Maramures datand de peste 150 de ani, obtinuti prin sacrificarea porcului de Craciun.
Cel mai de pret odor al Schitului Prodromu este Sfanta Icoana a Maicii Domnului Prodromita, a carei praznuire se face pe 12 iulie.
In curtea Palatului Reduta, de pe strada Memorandumului nr. 21, din Cluj-Napoca, 30 de producatori, mestesugari si artisti plastici sunt prezenti cu o mare diversitate de martisoare.
Taormina este un orasel turistic de pe coasta de est a Siciliei, Italia, situat intre Messina si Catania.
Dragobetele, sarbatoarea romaneasca si ziua indragostitilor “Valentine''s day”, au la origine traditiile antichitatii romane si tracice.
Un festival annual de vinuri si gastromie are loc in Pays Saint-Pourcinois, Franta in perioada 9-19 august 2018.
Carnavalul de la Venetia, ce are loc in perioada 27 ianuarie - 13 februarie 2018, este un festival care celebreaza trecerea de la iarna la primavara.
Ceaun Borsec Festival, prima editie, se va desfasura intre 13 si 15 iulie 2018.
Up Helly Aa are loc in Lerwick, Insulele Shetland, (Scotia) in ultima marti din luna ianuarie a fiecarui an.
In regiunile Banat se fac virsli traditionali foarte gustosi.
Filipii de iarna, este o traditie populara sarbatorita in perioada 29-31 ianuarie.
Timp de 10 zile are loc Festivalul Artusiana Food and Wine din orasul italian Forlimpopoli, care devine astfel capitala gastronomiei italiene.
Legendele spun ca acest obicei isi radacinile in Evul Mediu, pe cand navalitorii turci au asediat cetatea Agnitei.
Munchen este faimos si pentru festivalul anual de primavara Springfest - Fruehlingsfest care are loc de peste 50 de ani.
Martisorul romanesc a fost inclus in patrimoniul cultural al UNESCO la reuniunea Comitetului din Coreea de Sud, din luna decembrie 2017.
Papansii de Brasov, se servesc cu smantana.
In Moldova si Transilvania se practica chiraleisa, un obicei de purificare a spatiului si de invocare a rodului bogat ce are loc la Boboteaza.
Festivalurile dedicate narciselor, in luna mai, au devenit o adevarata traditie.
Festivalul din Tenerife (Spania) incepe in data de 12 ianuarie in fiecare an.
Macrisul este o leguma din grupa verdeturilor intalnita in flora spontana de la care se consuma frunzele, caracterizate printr-un gust acrisor.
Rugaciune la sfarsit si inceput de an!
"Inainte de Pasti cu sase zile, Iisus a venit in Betania, unde era Lazar, pe care il inviase din morti. Si I-au facut acolo cina si Marta slujea. Iar Lazar era unul dintre cei ce sedeau cu El la masa."
Prin ascultare devenim ''Chipul lui Isus''. Daca nu ne smerim in fata oamenilor cum sa ne smerim in fata lui Dumnezeu?
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev