19 septembrie - “Targul Poenii”, Sibiu

Obiceiul din batrani e ca atunci cand vine primavara, pastorii sa porneasca cu oile la munte, la stana unde isi vor petrece timpul pana la toamna. Cand vine toamna, iar zilele se racoresc, pastorii isi ghideaza oile inspre sat, coborand la familiile si casele lor.

Coboratul oilor de la munte este prilej de bucurie pentru pastorii locului, bucuria revederii cu cei dragi, dar si prilej de ingrijorare pentru zilele ce au sa vina, pentru iernatul turmelor, pentru hrana animalelor, pentru desfacerea produselor muncii lor.

Festivalul folcloric "Coboratul oilor de la munte" sarbatoreste acest moment al anului, cand oile sunt aduse in singuranta acasa. Sunt invitate ansambluri folclorice cu specific ciobanesc din toate zonele tarii. Prilej de intalnire a ciobanilor, coboratul oilor de la munte reuneste la Poiana Sibiului, in 19 septembrie, oierii din Marginimea Sibiului.

An de an, are loc Targul Poienii - un targ de animale si de obiecte cu specific pastoral. Targul de animale se tine pe platoul de la iesirea catre Dobarca | Miercurea Sibiului, in timp ce targul de obiecte cu specific pastoral se desfasoara in centrul localitatii. Ambele targuri incep la ora 10.00.

In a doua parte a zilei, incepand cu ora 17.00, tinerii poienari va invita „la Joc” si voie buna, la Sala Tineretului unde veti vedea „pe viu” cum se joaca jiana si invartita.

 

 


Cautare