Ardei umpluți cu bulgur și Telemea de Sibiu (IGP)

Descoperiți aromele de flori de câmp ale acestei brânze tradiționale de oaie, produsă în inima României.

Telemeaua de Sibiu IGP este o brânză de oaie semitare, a cărei aromă se datorează florei sălbatice păscute de oile din Transilvania. Produsul proaspăt este agreabil, rafinat și ușor sărat, în timp ce brânza maturată are o savoare mai intensă, care lasă un gust onctuos.

Ingrediente: 200 g Telemea de Sibiu IGP; 4 ardei; 400 g bulgur, fiert și condimentat; 5 linguri de ulei de măsline; 1 ceapă, tăiată cubulețe; ½ linguriță de boia; 1½ linguriță de usturoi tocat; 3 roșii medii; 1 legătură de pătrunjel; sare și piper.

Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați Telemeaua de Sibiu IGP în cubulete. Tăiați ardeii în jumătate și îndepărtați semințele. Încălziți cele 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adăugați ceapa tăiată cuburi, ½ linguriță de boia și 1½ linguriță de usturoi tocat. Adăugați și cele 3 roșii medii tocate și asezonați cu sare și piper. Amestecați și lăsați pe foc câteva minute. Adăugați bulgurul fiert și asezonat și cubulețele de Telemea de Sibiu IGP în tigaie. Stropiți cu 3 linguri de ulei de măsline și adăugați pătrunjelul. Umpleți ardeii cu acest amestec. Coaceți în cuptor la 190°C timp de 25 de minute (sau până se rumenesc).