Dragus, sat cultural 2016
Dupa ce in 2013 a fost declarat cel mai frumos sat din Romania, Dragusul a devenin si satul cultural al Romaniei in 2016.
Dupa ce in 2013 a fost declarat cel mai frumos sat din Romania, Dragusul a devenin si satul cultural al Romaniei in 2016.
Produs traditional din vestul Romaniei.
Piscu, judetul Ilfov a primit titlul de “Sat Cultural al Romaniei 2017”.
Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.
Supa de cus cus si cartofi din Csongrad, Ungaria.
Reteta de sangerete din judetul Timis.
Saptamana dinaintea Postului Mare este cunoscuta sub denumirea de Saptamana Alba.
In 9 octombrie se comemoreaza intrarea in orasul Valencia a regelui Jaime I in 1238, pentru recucerirea crestina a partii din Spania, care apartinea arabilor.
Ciorba de porc este o mancare tipic Slovaciei, de la pomana porcului.
Mancare traditionala din Csongrad, Ungaria.
Reteta traditionala din localitatea Szentes, Ungaria.
Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.
Reteta traditionala din judetul Buzau, care se prepara usor si e foarte satioasa.
Magiunul de prune supranumit si mierea prunelor este una dintre cele mai celebre dulceturi din Vultureni, judetul Cluj.
O reteta usoara, rapida si delicioasa servit ca aperitiv sau cina.
O ciorba modesta si economica poate fi si borsul cu pasat.
Masa de revelion in stil traditional.
Reteta de fasole cu ciolan, din Transilvania.
Obicei popular romanesc, practicat pe 1 ianuarie.
Un procedeu obisnuit, din timpul faraonilor egiptieni, este ingrasarea fortata a gastelor pentru producerea deliciosului ficat gras (Fois gras).
Majoritatea oamenilor, din Spania, merg la miezul noptii la „Misa Del Gallo” (Masa cocosului).
Iosif Ciunterei din Feldru, judetul Bistrita-Nasaud, si-a creat in 2012 propria sa emisiune intitulata ”Cu Iosif pe coclauri”.
Ajunul Craciunului este momentul in care se fac cadouri.
Cel mai bun mujdei de usturoi sa prepara in Delta Dunarii.
Supa de lapte din judetul Csongrad, Ungaria.
Ziua Universala a Iei este un eveniment global creat pe facebook de catre comunitatea La blouse roumaine in scopul de a promova IA romaneasca.
Regatul Bhutan situat pe versantul sudic al Masivului Himalaya este locul unde oamenii traiesc fericiti.
Puiul la gratar cu cartofi si varza, este o reteta bogata in coenzima Q10.
Cigányka se prepara de obicei la pomana porcului, fiind considerata o mancare traditionala in judetul Bekes, Ungaria.
Vara, echilibru intre munca si odihna incepe cu Sfantul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava (2 iunie) si dureaza pana la Sfanta Maria Mica (8 septembrie).
© Copyright 2022 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev