Prajitura lui Mos Nicolae
Prajitura speciala pentru Ziua Sfântului Nicolae.
Prajitura speciala pentru Ziua Sfântului Nicolae.
Obiceiurile de Crăciun se respectă cu sfintenie în satele din Muntenia și Oltenia.
Parada lui Moș Crăciun din Toronto este una dintre cele mai vechi și mai mari parade de Moș Crăciun din lume.
Crăciunul în Elveția împărtășește multe obiceiuri de la vecinii dar are multe tradiții proprii.
Mielul este simbolul mesei de Paște, pentruca ridică păcatele lumii şi se oferă ca hrană pentru viaţa veşnică și reînnoire spirituală!
Biscuitii de casa din Muntenia sunt un deliciu in perioda sarbatorilor de Craciun.
Ciorba de miel banateana cu bors, macris si leustean, servit cu o portie generoasa de smanatana.
Perioada victoriană a modelat probabil cel mai mult modul în care sărbătorim acum Crăciunul.
Tradițiile grecilor pentru Sărbătoarea Paștilor sunt parțial similare cu alte țări ortodoxe.
Iarna este probabil anotimpul cel mai bogat în evenimente, dominând sărbătorile creștine din Austria.
Gândirea conţine mai multe bogăţii decât pământul. Trăim într-un univers al abundenţei infinite, în care există destule bogăţii pentru orcine ştie să le obţină.
Pentru momentele in care aveti pofta de un preparat traditional romanesc, va recomandam o reteta tipic munteneasca!
Muzica de Ludwig van Beethoven, versuri din Simfonia a 9-a, de Friedrich von Schiller.
Supa de gulii, care se numara printre mancarurile traditionale din Crisana, se prepara destul de rapid, necesitand un timp foarte scurt.
Mancare traditionala din Crisana si judetul Bekes (Ungaria)
Sărbătoarea Sfântului Dumitru este asociată cu moartea naturii, cu sosirea iernii și a frigului.
Risotto cu gorgonzola este un preparat de orez din Italiei cu o consistență cremoasă.
Ciorba banateana fasole si carnati.
Mancare traditionala romaneasca cu carne de vitel, miel sau pui.
Festivalul Național al Castanului, ajuns la a 23-a ediție anul acesta, va avea loc în perioada 14-16 octombrie 2022 la Cueno, Italia.
Luna februarie, este numită în tradiția populară Făurar, adică luna in care se ascuțeau uneltele pentru începutul sezonului agrar.
Borsul de Radauti reprezinta o reteta pentru a carei preparare aveti nevoie de sfecla rosie.
Tarina este o mancare traditionala care se pregateste intr-un vas de ceramica dreptunghiular.
Luna Octombrie, se mai numeste brumărel în tradiția populară, căci începe să cadă bruma si sa se anunțe venirea sezonului rece.
În Maramureș, de Crăciun satele răsună de colinde, iar în casele țăranilor se mai păstrează vii numeroase tradiții și obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă.
Această supă cremă este surprinzătoare prin combinația de ingrediente folosite.
Bucătăria ardelenească este una plină de savoare, fiind o bucătărie în care mâncărurile s-au îmbogățit unele de la altele prin intermediul culturilor existente.
Papara de paine la cuptor pentru micul dejun.
Crăciunul în satele din Dobrogea aducea cu el o multe tradiții și obiceiuri, dar și o atmosferă de tihnă și de împlinire sufletească, pe vremea bunicilor și a străbunicilor noștri.
Acoperământul Maicii Domnului este o sărbătoare rânduită în amintirea unei minuni întâmplate în Biserica Maicii Domnului din cartierul Vlaherne din Constantinopol, în timpul împăratului Leon Înțeleptul (886-911).
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev