Dragobete 2024 la Cluj

Clujul sărbătoreşte Dragobetele cu o diversitate de evenimente care celebrează dragostea și tradiția românească.

Sărbătorit la 10 zile după Ziua Îndrăgostiților, acest eveniment popular festiv și-a luat numele de la Dragobete. Fiu al unei figuri feminine străvechi care readuce primăvara, Dragobete era echivalentul românesc al lui Eros. În satul românesc, Dragobete a fost sărbătorit de tineri și femei care și-au dezvăluit relațiile, culegand flori, cantand lângă râu sau dansand hora. Cei care sunt în căutarea unui eveniment special pentru a sărbători dragostea, în Cluj-Napoca, au mai multe opțiuni. Trupa Improbabilli are nevoie de noi, La Urania, ca sa luam parte la o seară de improvizație, umor și spontaneitate, care se îmbină armonios pentru a crea momente unice și memorabile. Este ideal pentru cupluri sau persoane singure în căutarea distracției.

De asemenea avem ocazia sa mergem la un eveniment culinar organizat „La Soldăței” care promite să cucerească orice inimă prin deliciile pregătite, combinând tradiția cu gusturile moderne. O seară îmbibată în legenda Dragobetelui, cu muzică live și seturi DJ, in care vor răsuna poveștile iubirii va avea loc la Cotton Cub Cluj, iar la Cinema Victoria putem viziona o proiecție de film, urmată de discuții la ceai, ce ne ofera o experiență culturală și sentimentală deosebita. Sa nu uitam sesiunea de jazz deschisă, perfectă pentru cei care doresc să se bucure de muzică bună într-un cadru intim la Insomnia Cafe.

Targul de primavara intitulat “Cluju-i veșnic zâmbitor de Dragobete și Mărțișor!”, si-a deschis portile pe Bulevardul Eroilor, unde meșterii populari își etalează creațiile, oferind o selecție bogată de cadouri de Dragobete și Mărțișor. Fiecare eveniment aduce în prim-plan tradiții și modernitate, oferind clujenilor și vizitatorilor modalități diverse de a sărbători dragostea și venirea primăverii.

 


Cautare