Sarmale de Craciun
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
Cel mai de pret odor al Schitului Prodromu este Sfanta Icoana a Maicii Domnului Prodromita, a carei praznuire se face pe 12 iulie.
Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
Taormina este un orasel turistic de pe coasta de est a Siciliei, Italia, situat intre Messina si Catania.
Piftie de pui, reteta traditionala din judetul Timis.
Un festival annual de vinuri si gastromie are loc in Pays Saint-Pourcinois, Franta in perioada 9-19 august 2018.
Luna noiembrie se mai numeste BRUMAR, PROMORAR, VINICER, VINAR, are 30 de zile, avand ziua de 10 ore si noaptea de 14 ore
Ceaun Borsec Festival, prima editie, se va desfasura intre 13 si 15 iulie 2018.
Preparat traditional din judetul Arad.
In regiunile Banat se fac virsli traditionali foarte gustosi.
Reteta ardeleneasca de mancare traditionala.
Timp de 10 zile are loc Festivalul Artusiana Food and Wine din orasul italian Forlimpopoli, care devine astfel capitala gastronomiei italiene.
Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.
Munchen este faimos si pentru festivalul anual de primavara Springfest - Fruehlingsfest care are loc de peste 50 de ani.
Ziua de 18 octombrie este o sarbatoare pastorala dedicata lupului.
Papansii de Brasov, se servesc cu smantana.
In ziua de 14 octombrie este sarbatorita Sfanta Parascheva.
Festivalurile dedicate narciselor, in luna mai, au devenit o adevarata traditie.
"Natia Ciorbei" este un proiect de antropologie vizuala, de redescoperire si revalorizare a ciorbei, element esential al patrimoniului gastronomic romanesc.
Macrisul este o leguma din grupa verdeturilor intalnita in flora spontana de la care se consuma frunzele, caracterizate printr-un gust acrisor.
Omul spiritual (pneumatikos) cunoaste adancimile si tainele lui Dumnezeu si primeste darurile dragostei.
"Inainte de Pasti cu sase zile, Iisus a venit in Betania, unde era Lazar, pe care il inviase din morti. Si I-au facut acolo cina si Marta slujea. Iar Lazar era unul dintre cei ce sedeau cu El la masa."
Pentru a fi liberi trebuie sa ne legam pe noi insine.
Preparat culinar din legume mai putin folosite:
Inima este izvorul fara fund al tuturor rautatilor dar si izvorul tuturor bunatatilor.
Cu o istorie bogata in producerea ginului Jenever, orasul olandez Schiedam, este gazda perfecta pentru Jenever and Gin Festival.
Productia de plante ornamentale are peste 100 de ani de traditie în Ungaria.
O mancare deosebita din Bucovina este ciulamaua de ciuperci a la Putna.
Dusseldorf, al patrulea in lume la capitolul putere financiara si calitatea vietii, este un oras cu numeroase festivaluri si targuri traditionale.
In curtea Palatului Reduta, de pe strada Memorandumului nr. 21, din Cluj-Napoca, 30 de producatori, mestesugari si artisti plastici sunt prezenti cu o mare diversitate de martisoare.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev