Retete de sange prajit cu ceapa
Retete de ceapa prajita cu sange de la taierea porcului.
Retete de ceapa prajita cu sange de la taierea porcului.
Preparat traditional din judetul Arad.
Retete traditionale toba de porc care se prapara de pomana porcului.
Reteta ardeleneasca de mancare traditionala.
Racituri traditionale din judetul Arad.
Caltabosul este mancarea traditionala ungureasca la pomana porcului.
Winter Wonderland este un cantec de Craciun compus in 1934 de Felix Bernard.
Ziua de 18 octombrie este o sarbatoare pastorala dedicata lupului.
Cartabosul traditional fara orez (maios) este produs in judetul Arad cu ocazia taierii porcului.
In ziua de 14 octombrie este sarbatorita Sfanta Parascheva.
Porcul a fost considerat animal sacru, animal emblematic pentru zeii Osiris (la egipteni), Demeter (la greci), sau Ceres (la romani).
"Natia Ciorbei" este un proiect de antropologie vizuala, de redescoperire si revalorizare a ciorbei, element esential al patrimoniului gastronomic romanesc.
In noaptea de 5 decembrie, inainte de a fi asezate la usa sau pervazul ferestrei, cizmele sunt curatate si lustruite cu grija pentru a astepta venirea lui Mos Nicolae.
Omul spiritual (pneumatikos) cunoaste adancimile si tainele lui Dumnezeu si primeste darurile dragostei.
Ideea infintarii unui Muzeu a venit din dorinta de a pastra vie istoria localitatii Poiana Stampei, Suceava.
In judetul Arad sunt cunoscute mai multe retete de carnati de casa, care difera doar prin condimentele folosite.
Luna decembrie se mai numeste ANDREA, UNDREA, INDREA, NEIOS, NINGAU, are 31 de zile, avand ziua de 9 ore si noaptea de 15 ore
Pentru a fi liberi trebuie sa ne legam pe noi insine.
Langosi pe vatra cu slanina, ceapa si carnati se fac in satul Turnu (Pecica), judetul Arad.
Cozonac Kulcsos (cu cheita) din Olari (Varsandu Vechi), judetul Arad.
Cu ocazia taierii porcului se prepara ciorba de varza murata.
Inima este izvorul fara fund al tuturor rautatilor dar si izvorul tuturor bunatatilor.
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
In judetul Timis se prepara o slanina care se topeste in gura, cu gust de fum si usturoi si care se consuma cu ceapa de apa.
Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
Productia de plante ornamentale are peste 100 de ani de traditie în Ungaria.
Piftie de pui, reteta traditionala din judetul Timis.
Dusseldorf, al patrulea in lume la capitolul putere financiara si calitatea vietii, este un oras cu numeroase festivaluri si targuri traditionale.
Luna noiembrie se mai numeste BRUMAR, PROMORAR, VINICER, VINAR, are 30 de zile, avand ziua de 10 ore si noaptea de 14 ore
Cel mai de pret odor al Schitului Prodromu este Sfanta Icoana a Maicii Domnului Prodromita, a carei praznuire se face pe 12 iulie.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev