A IV- a editie a Serbarii Pastorale „Urca oile la munte” - Poenariii de Muscel, judetul ArgesComuna Poienarii de Muscel, judetul Arges, a organizat in zilele de  17-18 mai 2009 festivalul "Urca oile la munte", manifestare prijeluita de aceasta straveche practica pastorala.

 

Cea mai frumoasa oaie si cel mai frumos cioban sunt doar doua dintre categoriile concursului organizat, duminica, in satul Jugur, comuna Poienarii de Muscel, in cadrul editiei din acest an a serbarii pastorale puse sub genericul "Urca oile la munte".

 

La ineditul concurs de frumusete, au participat proprietarii de turme din zona Muscelului, impreuna cu cele mai reusite exemplare de ovine si caini ciobanesti.

 

Concursul s-a desfasurat pe sase sectiuni: cea mai frumoasa oaie, cel mai frumos berbec, cel mai frumos caine ciobanesc, cel mai frumos baci, cea mai frumoasa bacita si cel mai frumos costum popular, castigatorii fiind desemnati de un juriu.

 

De asemenea, pe o scena amenajata in aer liber au evoluat ansambluri folclorice si tarafuri de muzica populara din zona Muscelului.

 

"Aceasta manifestare, devenita deja traditionala, se doreste a fi si o ocazie pentru intalnirea fiilor satului, plecati in lume", a declarat Ion Diaconu presedintele ansamblului folcloric local "Miorita", initiatorul serbarii de la Jugur.


Cautare