Lansarea cartii “Drumul Crucilor”

Marti, 10 decembrie, la ora 17.30, Muzeul National al Taranului Roman gazduieste, la Studioul Horia Bernea, lansarea cartii "Drumul Crucilor"

Este de fapt, o dubla lansare a editiilor in limba romana si engleza ale volumului „Drumul crucilor”, respectiv, ”The Way of the Crosses” semnate de Peter Hurley si publicate de Editura Martor a Muzeului. Cartea prezinta experientele uimitoare traite de Peter Hurley de cand se afla in Romania, in special calatoria pe jos de la Sapanta la Bucuresti. Pornind de la credinta ca spiritul popoarelor europene traieste in satul romanesc, ca Romania este ultima tara „vest” europeana care inca mai pastreaza vie, nealterata, civilizatia rurala autentica, Peter Hurley face o incercare de a convinge romanii sa descopere atat comoara nepretuita pe care o reprezinta traditiile populare, cat si responsabilitatea care le revine pentru pastrarea acestora.

Irlanda este o tara straveche, dar noi traim cu vestigiile civilizatiei noastre taranesti. In Romania, aceleasi traditii le gasesti inca vii. Este un aspect definitoriu pentru tot ce inseamna pozitionarea Romaniei”, afirma Peter Hurley.

Dupa lansarea de la MNTR, Peter porneste din nou la drum, inapoi spre Sapanta, de data aceasta cu o masina plina de carti. Va face popasuri pentru a-și prezenta cartea in urmatoarele orase: Brasov (11 dec.), Odorheiul Secuiesc (12 dec.), Reghin (13 dec.), Cluj-Napoca (14 dec.), Bistrita (16 dec.), Vatra Dornei (17 dec.), Sighetu-Marmatiei (18 dec.), Baia Mare (19 dec.), Slatina (Ucraina) (20 dec.) si, in final, Sapanta, pe 21 decembrie, exact la un an dupa ce a incheiat drumul pe jos.

 


Cautare