Ardeiul "Pemento da Arnoia" (IGP), Spania, este un fruct din specia Capsicum annuum cultivati traditional.
Ardeii "Pemento da Arnoia" (IGP), Spania, sunt comercializate in stare proaspata. Fructele sunt valorificate atunci cand nu au ajuns inca la maturitate. Zona de productie care face obiectul IGP "Pemento da Arnoia" se intinde pe o arie geografica de 23 km patrati, constituita din comuna Arnoia si parohia Merens. Ardeii se comercializeaza in plase de 500 g sau 1000 g, fabricate din materiale pentru uz alimentar, autorizate de legislatia in vigoare in domeniul alimentelor.
Perioada de comercializare este cuprinsa intre 1 iunie si 15 octombrie. Acest tip de ardei este un ecotip local cultivat din timpuri stravechi de agricultorii din aria geografica definita. Ca urmare a faimei si popularitatii acestuia, in 1980 ia naștere Festa do Pemento ("Sarbatoarea ardeiului"), eveniment festiv declarat ca avand interes turistic, de celebrare a calitatilor gastronomice ale "Pemento da Arnoia", organizat in fiecare in prima saptamana din luna august.