Cupe cu crab si avocado
Reteta aperitiv pentru sarbatorile de iarna.
Reteta aperitiv pentru sarbatorile de iarna.
Dacă avem fenicul și parmezan, putem face o rețetă delicioasă în câteva minute.
Stelute aperitiv pentru sarbatorile de iarna
Reteta traditionala din Croatia de peste afumat cu fasole.
„Meso turopoljske svinje” DOP, Croatia, reprezintă carnea proaspătă obținute din rasa de porci Turopolje.
Sugo alla puttanesca este un sos de paste napolitan care datează de la începutul secolului al XX-lea.
Salata proaspata, racoritoare, usoara, gustoasa si sanatoasa de dovlecei cruzi si rucola.
Moussaka este un fel de mâncare grecească delicioasă, care aduce în farfurie aromele și tradițiile mediteraneene.
Băutură tradițională turcească pe bază de iaurt.
Peștele la cuptor este o specialitate tradițională specifică satelor din lunca Prutului, Republica Moldova, iar localnicii păstrează rețeta de preparare și o transmit din generație în generație.
O reteta de dovlecel la gratar pentru sarbatori aromate.
Reţeta Gumbo de Louisiana este o reteta de mancare americana traditionala.
Denumirea de origine protejată „Milas Yağlı Zeytini” cuprinde măslinele de masă din soiul Memecik, cultivate în districtul Milas.
Denumirea „Bratislavský rožok” este utilizată exclusiv pentru a desemna acest tip special de produs fin de panificație sau de patiserie.
Originea Cecinei pare să dateze din august 1284, anul nefavorabil al bătăliei de la Meloria, in care Pisa a fost învinsă de republica maritimă rivală Genova.
Denumirea „Hollandse maatjesharing”/„Hollandse Nieuwe”/„Holländischer Matjes” este o denumire comună care desemnează produsul tradițional olandez pescuit în perioada 1 mai-31 august.
Indicația geografică protejată „Ciliegia di Lari” se referă la fructele cireșului dulce Prunus avium L, din familia Rosaceae, cultivate in provincia Pisa, Italia.
Gnocchi cu brânză și piper (Gnocchi cacio e pepe) sunt un mod de a servi pastele tradiționale din zona Romei.
Produsul cu denumirea DOP „Suruç Narı” este rodia de dimensiune mare cu o coajă cu nuanțe roșii și roz pe fond galben.
Pentru cei care iubesc gorgonzola, pastele cu gorgonzola sunt obligatorii, dupa ce ati degustat branza cu paine.
Piersicile „Melocotón de Cieza” IGP, Spania, din soiurile Baby Gold 6 si Romeo, sunt printre cele mai gustoase si cautate in Europa.
Slavonska kobasica” este un cârnat conservat fermentat, din Croatia, obținut prin umplerea unui intestin subțire de porc cu carne de porc tocată și grăsime.
„Komiški rogač” IGP, este fructul ajuns la maturitate comercială al soiului autohton de roșcovă de pe insula Vis, Croatia.
“Zeppole Calabresi” este o rețetă regională tipică de Crăciun din sudul Italiei, avand un aluat de bază făcut din făină, și drojdie.
„Sörmlands Ädel” este o brânză matură din Suedia, cu pastă moale cu mucegai, fabricată din lapte de vacă integral.
„Lumblija” IGP, Croatia este o pâine dulce, aromata, rotundă, produsă prin coacerea aluatului dospit.
„Íslenskt lambakjöt” este denumirea dată cărnii DOP, provenite de la miei islandezi de rasă pură, născuți, crescuți și sacrificați în insula Islanda, Oceanul Atlantic de Nord.
„Gyulai kolbász” IGP, Ungaria, se prepară din carne tocată și slănină tare, provenite de la animale îngrășate până la o greutate de cel puțin 135 kg, obtinute prin încrucișarea porcilor din rasa Marele Alb ungureasc cu porci din rasa Mangalița cu părul lung.
Antakya Künefesi” este unul dintre puținele deserturi din Turcia care conțin brânză.
„Aito saunapalvikinkku”/„Äkta basturökt skinka” IGP, Finlanda, este un produs din carne obținut din jambon întreg sau din felii rotunde de jambon de la porci pentru îngrășat.
© Copyright 2023 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev