Prunele comune „Stromberger Pflaume”
Denumirea de „Stromberger Pflaume” DOP, Germania, se aplica doar fructelor de prun comun (Hauszwetschgenbaum) cultivate in regiune.
Denumirea de „Stromberger Pflaume” DOP, Germania, se aplica doar fructelor de prun comun (Hauszwetschgenbaum) cultivate in regiune.
„Krcki prsut”, IGP, Croatia este un produs din carne uscata, obtinut din sunca de porc, sarata uscat cu sare de mare.
Macul „Waldviertler Graumohn” DOP, Austria, este un ingredient traditional utilizat frecvent in bucataria regionala.
O mancare traditionala din judetul Csongrad, Ungaria.
Strugurii de tip „Vlaams-Brabantse tafeldruif” DOP, Belgia se cultiva in sere incalzite.
Flonz, IGP, Germania, este un carnat in sange fabricat conform unei traditii artizanale vechi.
Kolokasi Sotiras, IGP, Cipru, este o planta ce apartine familiei Araceae, genului Colocasia. specia Colocasia esculenta, cultivata pentru bulbo-tuberculi in multe parti ale lumii.
„Steirische Käferbohne” DOP, este o fasole bicolora din specia botanica Phaseolus coccineus L., cultivata in Stiria, Austria.
Inca din secolul al XVI-lea, orasul Gragnano, Italia este cunoscut pentru productia de paste fainoase din grau dur.
„Jambon Noir de Bigorre” este o sunca uscata, provenita de la un porc gascon de rasa locala pura, crescut pe pasunile cu iarba din Muntii Pirinei, Franta.
„Cappellacci di zucca ferraresi” IGP, Italia, sunt paste fainoase proaspete umplute cu dovleac.
Cimbrul „Thym de Provence” se cultiva doar in regiunea Provence, situata in sud-estul Frantei.
Reteta traditionala din judetul Csongrad, Ungaria.
„Bulot de la Baie de Granville” este un gasteropod din specia ‘Buccinum undatum’, celebru pentru prospetime si aroma.
„Schwabische Spatzle” IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwabische Knöpfle”, sunt paste fainoase cu o forma neregulata si suprafata rugoasa.
In centrul Italie, se obtine masline, pe suprafete putin extinse, din care se fabrica uleiul extra – Virgin “Marche” de foarte buna calitate.
Productia de dulciuri este raspandita in toate regiunile Frantei, avand o traditie indelungata.
Timp de secole, in satele din Burgos se face un sangerete picant din ceapa, orez, sange, grasime, piper, boia si anason.
„Bulgarsko rozovo maslo”, IGP, Bulgaria, este un ulei esential obtinut prin distilare cu vapori din flori de trandafir de Damasc (Rosa damascena Mill).
"Tomates a la provencale" este un fel de mancare pregatita din rosii taiate in jumatate si acoperite cu pesmet, usturoi si ulei.
„Longkou Fen Si” IGP, China, este un produs filiform din amidon uscat, obtinut din boabe verzi de fasole sau mazare.
Reputatia produsului „Marrone di Serino” IGP, Italia este legata de comercializarea lui la nivel national si international.
Bergamotul din regiunea Calabria, Italia, produce une ulei esential caracterizat prin culoarea verde si miros proaspat si placut.
Erzsebet Balogh-Nagy a primit, in anul 2009 o ferma de oi in localitatea Babolna, Ungaria, ca si cadou de nunta
„Gache vendeenne” este un produs de patiserie (viennoiserie) de forma ovala oferit consumatorului in stare proaspata.
„Pao de Lo de Ovar” este un produs de panificatie obtinut din oua, zahar si faina.
Midia „Cozza di Scardovari”, apartinand speciei Mytilus galloprovincialis, este o molusca bivalva cu forma alungita si cu o cochilie de culoare negru-violaceu.
Potica slovena STG, este o prajitura pregatita in forme rotunde, avand cinci variante de umplutura.
In Pirineii Catalani, Spania, se obtine o foarte buna carne de vitel din rasele rustice Bruna de los Pirineos, Aubrac sau Gasconne.
Rasina DOP "Mastichelaio Chiou", Grecia, este un lichid de culoare alba sau galbuie, caracterizat prin aroma tipica si miros ascutit.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev