Jambon noir de Bigorre
„Jambon Noir de Bigorre” este o sunca uscata, provenita de la un porc gascon de rasa locala pura, crescut pe pasunile cu iarba din Muntii Pirinei, Franta.
„Jambon Noir de Bigorre” este o sunca uscata, provenita de la un porc gascon de rasa locala pura, crescut pe pasunile cu iarba din Muntii Pirinei, Franta.
„OEufs de Loue” sunt oua de gaina, din satul Loue, Franta, cu coaja rosiatica.
Cimbrul „Thym de Provence” se cultiva doar in regiunea Provence, situata in sud-estul Frantei.
„Bleu des Causses” este o branza frantuzeasca din lapte de vaca nedegresat, cu mucegai albastru.
„Bulot de la Baie de Granville” este un gasteropod din specia ‘Buccinum undatum’, celebru pentru prospetime si aroma.
In judetul Csongrad, pescarii de pe raul Tisa, obisnuiesc sa prajeasca pestii in argila.
In centrul Italie, se obtine masline, pe suprafete putin extinse, din care se fabrica uleiul extra – Virgin “Marche” de foarte buna calitate.
Coasta Bretaniei este o renumita regiune a Frantei cu specialitati copioase din carne de porc in sos de mere sau maruntaie in cidru.
Timp de secole, in satele din Burgos se face un sangerete picant din ceapa, orez, sange, grasime, piper, boia si anason.
Denumirea „Prazska sunka” este utilizata din anii 1860 pentru a desemna unul dintre cele mai renumite produse alimentare originare din Praga.
"Tomates a la provencale" este un fel de mancare pregatita din rosii taiate in jumatate si acoperite cu pesmet, usturoi si ulei.
Caracterul specific al produsului „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” este rezultatul rasei traditionale neameliorate si al metodei traditionale de crestere.
Reputatia produsului „Marrone di Serino” IGP, Italia este legata de comercializarea lui la nivel national si international.
Cidre breton este un cidru efervescent care provine din fermentarea mustului obtinut din mere pentru cidru proaspete, produse si prelucrate in aria geografica delimitata.
Erzsebet Balogh-Nagy a primit, in anul 2009 o ferma de oi in localitatea Babolna, Ungaria, ca si cadou de nunta
Gailtaler Speck este un produs din carne de porc conservata traditional din Valea Gail, Austria.
„Pao de Lo de Ovar” este un produs de panificatie obtinut din oua, zahar si faina.
Mako este un oras din judetul Csongrad, Ungaria, situat la 10 km de granita cu Romania pe raul Mures cunoscut pentru productia de cepa si usturoi.
Potica slovena STG, este o prajitura pregatita in forme rotunde, avand cinci variante de umplutura.
Salamul „Lucanica di Picerno” are o culoare rosu-rubiniu, iar felia moale si compacta prezinta un gust intens si predominant de seminte de fenicul.
Rasina DOP "Mastichelaio Chiou", Grecia, este un lichid de culoare alba sau galbuie, caracterizat prin aroma tipica si miros ascutit.
Lika este o regiune continentala din Croatia inconjurata de lanturi muntoase unde locuitorii au crescut dintotdeauna oi din rasa „Licka pramenka” in mod traditional stravechi.
Vinul din zona Csongrad, Ungaria, s-a dezvoltat in jurul anilor “60 – 70” odata cu aparitia plantatiilor moderne de tip cordon.
Denumirea „Cioccolato di Modica” desemneaza doar produsul obtinut prin prelucrarea pastei de cacao amara cu adaos de zahar, pe raza comunei siciliene Modica (provincia Ragusa).
Indicatia geografica protejata „Capón de Vilalba”, Spania, se refera la carnea obtinuta de la masculii din specia Gallus domesticus care au fost castrati chirurgical inainte de atingerea maturitatii sexuale.
Una dintre cele mai indragite mancaruri traditionale din Germania sunt covrigii bavarezi serviti alaturi de carnatii albi Weisswurst si bere la halba.
Varza acra „Choucroute d’Alsace” este obtinuta prin fermentarea lactica anaeroba naturala a frunzelor de varza, taiate in prealabil in fasii si asezate, in prezenta sarii, in recipiente de fermentare.
Schierker Feuerstein este un lichior traditional german amarui, pe baza de plante, cu un continut de alcool de 35%.
Produsul Culurgionis d’Ogliastra, din Italia, cu forma sa de coltunas umplut si lipitura caracteristica ce aminteste de un spic de grau, se numara printre pastele fainoase cele mai vestite si cunoscute din Sardinia.
„Soumaintrain” este o branza cu pasta moale si cu crusta spalata, din Franta, pentru obtinerea careia fermentii lactici au un rol predominant si care este produsa doar din lapte integral de vaca.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev