Vinul de Csongrad
Vinul din zona Csongrad, Ungaria, s-a dezvoltat in jurul anilor “60 – 70” odata cu aparitia plantatiilor moderne de tip cordon.
Vinul din zona Csongrad, Ungaria, s-a dezvoltat in jurul anilor “60 – 70” odata cu aparitia plantatiilor moderne de tip cordon.
Denumirea „Cioccolato di Modica” desemneaza doar produsul obtinut prin prelucrarea pastei de cacao amara cu adaos de zahar, pe raza comunei siciliene Modica (provincia Ragusa).
Indicatia geografica protejata „Capón de Vilalba”, Spania, se refera la carnea obtinuta de la masculii din specia Gallus domesticus care au fost castrati chirurgical inainte de atingerea maturitatii sexuale.
Una dintre cele mai indragite mancaruri traditionale din Germania sunt covrigii bavarezi serviti alaturi de carnatii albi Weisswurst si bere la halba.
Varza acra „Choucroute d’Alsace” este obtinuta prin fermentarea lactica anaeroba naturala a frunzelor de varza, taiate in prealabil in fasii si asezate, in prezenta sarii, in recipiente de fermentare.
Schierker Feuerstein este un lichior traditional german amarui, pe baza de plante, cu un continut de alcool de 35%.
Produsul Culurgionis d’Ogliastra, din Italia, cu forma sa de coltunas umplut si lipitura caracteristica ce aminteste de un spic de grau, se numara printre pastele fainoase cele mai vestite si cunoscute din Sardinia.
„Soumaintrain” este o branza cu pasta moale si cu crusta spalata, din Franta, pentru obtinerea careia fermentii lactici au un rol predominant si care este produsa doar din lapte integral de vaca.
„OEufs de Loue” sunt oua de gaina, din satul Loue, Franta, cu coaja rosiatica.
„Medimursko meso z tiblice” IGP. Croatia, este un produs compus din untura si bucati de carne de porc afumate si tratate termic.
„Bleu des Causses” este o branza frantuzeasca din lapte de vaca nedegresat, cu mucegai albastru.
„Cidre Cotentin”/„Cotentin” este un cidru efervescent, nepasteurizat, necarbonatat, obtinut din suc de mere pentru cidru apartinand unor soiuri traditionale specifice.
In judetul Csongrad, pescarii de pe raul Tisa, obisnuiesc sa prajeasca pestii in argila.
Cultivarea lintei în zona Velay, Franta, este practicata incepand din secolul al XI-lea.
Coasta Bretaniei este o renumita regiune a Frantei cu specialitati copioase din carne de porc in sos de mere sau maruntaie in cidru.
Coregonul este un peste lacustru dulcicol din familia salmonide care traieste in lacul irlandez Lough Neagh, ce are o intindere de 392 km.patrati si o adancime medie de 8,9 m, fiind cel mai intins lac din Insulele Britanice.
Denumirea „Prazska sunka” este utilizata din anii 1860 pentru a desemna unul dintre cele mai renumite produse alimentare originare din Praga.
Denumirea „Czosnek galicyjski” se aplica bulbilor proaspeti de usturoi comun (Allium sativum L.), obtinuti prin cultivarea soiurilor „Harnas” si „Arkus”, in regiunea Galitia, din Polonia.
Caracterul specific al produsului „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” este rezultatul rasei traditionale neameliorate si al metodei traditionale de crestere.
Produsul „Brioche vendéenne” este o briosa impletita si rumenita deasupra, cu forma regulata, rotunda, ovala sau de baton.
Cidre breton este un cidru efervescent care provine din fermentarea mustului obtinut din mere pentru cidru proaspete, produse si prelucrate in aria geografica delimitata.
„Salchichon de Vic” este un carnat traditional din Catalonia obtinut din carne de porc macra, grasime, zahar, sare si piper, acestea fiind singurele condimente. Carnea este tocata, macerata, invelita in membrana si apoi maturata.
Gailtaler Speck este un produs din carne de porc conservata traditional din Valea Gail, Austria.
Produsul „Squacquerone di Romagna” DOP este o branza cu pasta moale si cu maturare rapida, produsa din lapte de vaca provenit din din regiunea Emilia-Romagna.
Mako este un oras din judetul Csongrad, Ungaria, situat la 10 km de granita cu Romania pe raul Mures cunoscut pentru productia de cepa si usturoi.
Puiul in stil Buffalo se prepara din aripioare de pui, insa de-a lungul timpului au fost folosite si pulpe sau bucati de pui.
Salamul „Lucanica di Picerno” are o culoare rosu-rubiniu, iar felia moale si compacta prezinta un gust intens si predominant de seminte de fenicul.
„CEREZAS DE LA MONTANA DE ALICANTE”, din Spania sunt soiuri de cirese protejate prin indicatia geografica protejata.
Lika este o regiune continentala din Croatia inconjurata de lanturi muntoase unde locuitorii au crescut dintotdeauna oi din rasa „Licka pramenka” in mod traditional stravechi.
''Bruges Beer Festival'', lansat in 2007, a devenit de-a lungul anilor unul dintre cele mai bune festivaluri de bere din Belgia.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev