Ardeiul cu indicatie geografica protejata „Szentesi paprika”
Indicatia geografica protejata „Szentesi paprika” desemneaza fructele, cultivate in sera, produse de tipurile si de soiurile de ardei (Capsicum annuum).
Indicatia geografica protejata „Szentesi paprika” desemneaza fructele, cultivate in sera, produse de tipurile si de soiurile de ardei (Capsicum annuum).
Branza „Strachitunt” DOP, Italia protejata la nivel europeana este produsa din lapte integral si crud.
Italia a inregistrat in 2014, la Uniunea Europeana, mierea Varesino DOP, care este al 160-lea produs DOP, din cele 264 pe care le are in total.
Denumirea „Patata dell'Alto Viterbese” IGP, Italia este aplicata tuberculului din specia Solanum tuberosum produs in nordul regiunii Lazio.
Singura in drept sa beneficieze de denumirea de origine „Boeuf de Charolles”, Franta, este carnea de vita provenita de la animale din rasa Charolais.
„BAYERISCHE BREZE” este un produs de brutarie traditional protejat IGP, de catre statul Germania, din 2014.
Branzeturile „Charolais” DOP, Franta, sunt produse din lapte de capra integral nefiert, usor inchegat.
„West Country Beef” este denumirea IGP aplicata carnii de bovine din regiunea West Country din Regatul Unit.
Chris & Ann Rees, Tara Galilor, Marea Britanie, produc reteta de sunca Carmarthen Ham, transmisa din generatie in generatie.
Produsul „Žemaitiško kastinio gamintojai” din Lituania, a fost inregistrat ca si specialitate traditionala garantata din produse agricole si alimentare.
Fermierii din Corsica, Franta, s-au grupat in asociatia ''Salameria Corsa", pentru a promova si proteja renumitele lor preparate din carne.
Mana biblica este produsa exclusiv in regiunile Pollina si Castelbuono din Sicilia, Italia.
Mai mult de 15 miliarde de euro reprezinta valoarea vanzarilor produselor alimentare si agricole protejate din Uniunea Europeana.
Magiunul de prune Topoloveni, sofranul si branza greceasca vor fi promovate impreuna in Orientul Mijlociu si SUA
"Prekmurska šunka” IGP, Slovenia, este un produs din carne afumata si uscata obtinuta din pulpa proaspata de porc.
Rosiile Tomataki Santorinis din Grecia au fost inregistrate recent in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs cu denumire de origine protejata (DOP).
"Bacalhau de Cura Tradicional Portuguesa" (STG), Portugalia, este un peste uscat la soare dupa o reteta traditionala din secolul XVI-lea.
Painea de secara “Salinātā rudzu rupjmaize” din Letonia a fost inregistrata recent in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs specialitate traditionala garantat (STG).
Produsul „Beurre de Bresse” DOP, Franta, este un unt dulce, produs in putinei.
Produsul „ANTEP BAKLAVASI”/„GAZİANTEP BAKLAVASI” din Turcia a fost inregistrata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.
Taro este numele comun al tuberculilor ce apartin speciei Colocasia esculenta, din familia Araceae.
Branza „HOLSTEINER TILSITER” din Germania a fost inregistrata recent in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.
Produsul „Requeijão da Beira Baixa” din Portugalia a fost inregistrat in 2014 ca produs protejat DOP.
Cuba Libre este un cocteil preparat din Coca-Cola, lamaie si rom.
Migdale „ALMENDRA DE MALLORCA”, Spania, sunt protejate IGP, din luna martie 2014.
In data de 18 decembrie 2013 au fost inregistrate tartele „Lierse vlaaikes” din Belgia in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.
Turta dulce produsa de APIDIS a castigat trofeul pentru produse semipeparate, la expozitia EUROPAIN & INTERSUC din martie 2014.
Mierea Slovenski med produsa in Republica Slovenia este protejata IGP.
Hori-Bulle este o ceapa rosie produsa in peninsula Hori, Germania care a fost inclusa in lista de denumiri de origine protejata DOP.
Bucataria cubanez este o fuziune de retete culinare locale, spaniole, africane si din bucataria Caraibelor.
© Copyright 2021 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev