Carnatii cu vin “Pafitiko Loukaniko''
Pafitiko Loukaniko, IGP, Cipru, este un carnat fabricat din carne de porc tocata.
Pafitiko Loukaniko, IGP, Cipru, este un carnat fabricat din carne de porc tocata.
Blanka Milfaitova, producatoare traditionala de marmelada din Cehia si-a schimbat radical viata in ultimele sase luni.
Branza Halloumi este o specialitate traditionala cipriota, populara si in Grecia. Este preparata din lapte de capra si de oaie, iar unele sortimente pot contine si lapte de vaca.
Produsul „Weißlacker” sau „Allgäuer Weißlacker” a fost inregistrat de Germania, cu denumire de origine protejata DOP, in luna februarie 2015.
Produsul "Jambon de Lacaune" IGP, Franta, este o sunca uscata rotunjita, completa, de culoare rosu inchis, usor marmorata.
Henri Willig, est un fermier din Olanda care a decis sa integreze productia si sa treaca de la comercializarea laptelui, la obtinerea de branza gouda.
“National Enquirer”, afirma ca eroul “Piratilor din Caraibe” s-a asociat cu Vanessa Paradis mama celor doi copii ai sai pentru a lansa pe piata un vin fara alcool.
„Piranska sol” este sare de mare, inregistrata DOP, recoltata, exclusiv, in zonele saraturate Secovlje si Strunjan, Sloveni, de pe o suprafata naturala formata din alge si minerale cunoscuta sub denumirea de „petola”.
Fileul „Glückstädter Matjes” IGP, Germania, este un produs cu o lunga traditie.
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a publicat, in ianuarie 2015, branza Klenovecký Syrec in Registrul indicatiilor geografice protejate.
„Pastel de Chaves”, IGP, este un produs de patiserie in forma de semiluna, facut din coca de foietaj fin, umpluta cu un amestec pe baza de carne de vitel tocata.
Focaccia di Recco col formaggio IGP, este un produs de patiserie din Italia, inregistrat la UE, incepand din luna ianuarie 2015.
Chourica de Carne de Melgaco (IGP) Portugalia, este un carnat afumat, maturat la rece, in forma de potcoava, obtinut din carne de porc provenita din spata, fleica, resturi de fasonare si grasime de porc.
Gorgonzola, DOP, Italia, este o branza albastra produsa in provincia Milano, Italia incepand din secolul al XI-lea.
„Hollandse geitenkaas” este o indicatie traditionala, geografica IGP, pentru o branza cu pasta semitare produsa in Tarile de Jos, un produs maturat natural sau in folie, cu un mod de preparare asemanator cu cel al branzei Gouda, fabricata din lapte de capra provenit de la exploatatii de crestere a caprelor stabilite in Tarile de Jos.
La expozitia Fruit Logistica ce are loc intre 4-6 februarie 2015 la Berlin, firma Rijk Zwaan prezinta noul soi de ardei Palermo.
Denumirea „Pöllauer Hirschbirne” DOP, Austria, se aplica numai perelor pentru cidru neprelucrate din soiul „Hirschbirne” (soi regional vechi), precum si perelor uscate si sucului de fructe nefermentat, obtinute din aceste fructe.
Italia, stat membru al Uniunii Europene, a inregistrat branza Pecorino Crotonese cu Denumire de Origine Protejata DOP.
Salamul „Finocchiona” IGP, Italia se caracterizeaza printr-o aroma de fenicul, prezenta in mixtura sub forma de seminte si flori, precum si printr-o textura moale a feliilor.
„Kranjska klobasa” este produs in Slovenia si protejat IGP.
Patata rossa Colfiorito reprezinta unul dintre cele mai renumite si apreciate produse tipice din Umbria, Italia.
"Potjesvlees uit de Westhoek" este un produs de carne si gelatina, protejat IGP din Belgia.
„Traditional Ayrshire Dunlop” (Marea Britanie) este o branza cu pasta tare fabricata din laptele integral crud sau pasteurizat al vacilor din rasa Ayrshire.
Sangele prajit cu ceapa se prepara de obicei de pomana porcului.
„Frankischer Grunkern” sunt boabe de alac (Triticum Spelta), o specie de grau, recoltate inainte de a ajunge la maturitate si apoi uscate.
Germania, a inregistrat cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), paine integrala neagra fara coaja, din urluiala de secara ''Westfälischer Pumpernickel''.
Oli de L’Empordà este un ulei de masline extravirgin, din Spania, protejat DOP din luna martie 2015.
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a oficializat recunoasterea cu Indicatie geografica protejata a deliciosului produs din Ferrara, Italia, garantand astfel producatorii si consumatorii din intreaga regiune.
„Liliputas” este o branza produsa manual, in Lituania, cu continut ridicat de grasime (50 % in substanta uscata), cu consistenta semitare si avand forma unui cilindru cu capete rotunjite.
In cursul unei expeditii arheologice, oamenii de stiinta de la Saint-Petersburg au descoperit soiuri vechi de pere in regiunea Maikop, Republica Adigheia, a caror varsta este de aproximativ 5000 de ani.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev