Ardeiul cu indicatie geografica protejata „Szentesi paprika”
Indicatia geografica protejata „Szentesi paprika” desemneaza fructele, cultivate in sera, produse de tipurile si de soiurile de ardei (Capsicum annuum).
Indicatia geografica protejata „Szentesi paprika” desemneaza fructele, cultivate in sera, produse de tipurile si de soiurile de ardei (Capsicum annuum).
Branza „Strachitunt” DOP, Italia protejata la nivel europeana este produsa din lapte integral si crud.
Italia a inregistrat in 2014, la Uniunea Europeana, mierea Varesino DOP, care este al 160-lea produs DOP, din cele 264 pe care le are in total.
Denumirea „Patata dell'Alto Viterbese” IGP, Italia este aplicata tuberculului din specia Solanum tuberosum produs in nordul regiunii Lazio.
Singura in drept sa beneficieze de denumirea de origine „Boeuf de Charolles”, Franta, este carnea de vita provenita de la animale din rasa Charolais.
„BAYERISCHE BREZE” este un produs de brutarie traditional protejat IGP, de catre statul Germania, din 2014.
Branzeturile „Charolais” DOP, Franta, sunt produse din lapte de capra integral nefiert, usor inchegat.
„West Country Beef” este denumirea IGP aplicata carnii de bovine din regiunea West Country din Regatul Unit.
Chris & Ann Rees, Tara Galilor, Marea Britanie, produc reteta de sunca Carmarthen Ham, transmisa din generatie in generatie.
Produsul „Žemaitiško kastinio gamintojai” din Lituania, a fost inregistrat ca si specialitate traditionala garantata.
Fermierii din Corsica, Franta, s-au grupat in asociatia ''Salameria Corsa", pentru a promova si proteja renumitele lor preparate din carne.
Mana biblica este produsa exclusiv in regiunile Pollina si Castelbuono din Sicilia, Italia.
"Prekmurska šunka” IGP, Slovenia, este un produs din carne afumata si uscata obtinuta din pulpa proaspata de porc.
Rosiile Tomataki Santorinis din Grecia sunt inregistrate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs cu denumire de origine protejata (DOP).
"Bacalhau de Cura Tradicional Portuguesa" (STG), Portugalia, este un peste uscat la soare dupa o reteta traditionala din secolul XVI-lea.
Painea de secara “Salinātā rudzu rupjmaize” din Letonia a fost inregistrata recent in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs specialitate traditionala garantat (STG).
Produsul „Beurre de Bresse” DOP, Franta, este un unt dulce, produs in putinei.
Produsul „ANTEP BAKLAVASI”/„GAZİANTEP BAKLAVASI” din Turcia este inregistrat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.
Taro este numele comun al tuberculilor ce apartin speciei Colocasia esculenta, din familia Araceae.
Branza „HOLSTEINER TILSITER” din Germania este inregistrata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.
Produsul „Requeijão da Beira Baixa” din Portugalia a fost inregistrat ca produs protejat DOP.
Cuba Libre este un cocteil preparat din Coca-Cola, lamaie si rom.
Migdale „ALMENDRA DE MALLORCA”, Spania, sunt protejate IGP, din luna martie 2014.
Tartele „Lierse vlaaikes” din Belgia, sunt inregistrate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca produs IGP.
Turta dulce produsa de APIDIS a castigat trofeul pentru produse semipeparate, la expozitia EUROPAIN & INTERSUC.
Mierea Slovenski med produsa in Republica Slovenia este protejata IGP.
Hori-Bulle este o ceapa rosie produsa in peninsula Hori, Germania care a fost inclusa in lista de denumiri de origine protejata DOP.
Vinul episcopului este o bautura traditionala in Olanda care se serveste de Sfantul Nicolae.
Ann Marie "Ree" Drummond, nascuta in 1969 este cel mai premiat autor de carti de bucatarie, din Statele Unite.
Bucataria cubanez este o fuziune de retete culinare locale, spaniole, africane si din bucataria Caraibelor.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev