Fasolea FAGIOLO CANNELLINO DI ATINA
„Fagiolo Cannellino di Atina” DOP, (Italia) desemneaza produsul obtinut din cultivarea plantei Phaselus vulgaris L, ecotipul local „Cannellino di Atina”.
„Fagiolo Cannellino di Atina” DOP, (Italia) desemneaza produsul obtinut din cultivarea plantei Phaselus vulgaris L, ecotipul local „Cannellino di Atina”.
Pepeni galbeni din cultivarul „saccharinus” soiul „Piñonet” sau „Piel de sapo”, sunt destinati vanzarii in stare proaspata catre consumatori.
Carnatul „Saucisse de Morteau” IGP, este un carnat drept de formă cilindrica, regulata produs din carne de porc.
Indicatia geografica protejata „Castana de Galicia” este rezervată castanelor obtinute din varietatile cultivate autohton din Galitia, Spania, destinate consumului uman si comercializate proaspete sau congelate.
Branza Queso de Flor de Guía (DOP), Spania, are un caracter sezonier foarte pronuntat si sunt strans legate de sistemul traditional de productie.
Usturoiul Voghiera, DOP, este un produs de nisa din Italia, care permite producatorilor un venit garantat in prezent.
Tipul de animal considerat adecvat pentru furnizarea partilor de carcasa din care se produc jambonul care beneficiaza de denumirea de origine protejata este porcul de rasa iberica.
Piave” DOP, Italia, este o branza tare si maturata, de forma cilindrica si cu pasta fiarta, obtinuta din lapte de vaca.
Branza Hessischer Handkäse se bucura de o buna reputatie in landul Hessa si in regiunile invecinate.
Ardeiul "Pemento da Arnoia" (IGP), Spania, este un fruct din specia Capsicum annuum cultivati traditional.
Graul „Farro di Monteleone di Spoleto” DOP, Italia, este un ecotip local al speciei Triticum dicoccum.
„Nieheimer Kase” IGP (GERMANIA), este o branza din lapte acru cu continut scazut de grasimi, bogata in proteine.
„Miód kurpiowski” IGP, produsa in Polonia, este o miere din nectar, si poate include miere de mana.
„Gentse azalea” IGP, Belgia, este azaleea gata pentru vanzare (Azalea indica sau Rhododendron simsii), ca planta in ghiveci, din stadiul aparitiei culorii.
Pe langa specialitatile regionale se afla in meniurile austriece si un numar important de mancaruri care isi au originile in tarile monarhiei.
Merele “Pommes des Alpes de Haute Durance” IGP (Franta) sunt fructe proaspete din soiurile de mere Golden Delicious, Gala si derivatele lor.
„Pesca di Leonforte” cu indicatie geografica protejata (IGP), Italia, este produsul rezultat In urma cultivarii a doua ecotipuri locale de piersica.
Produsul italian “Prosciutto di Sauris”, IGP, Italia este produsa in comuna Sauris, din regiunea Friuli Venezia Giulia.
„Ricotta di Bufala Campana” este un produs lactat proaspat, din Italia, obtinut prin coagularea termica a proteinelor din zerul de lapte de bivolita, materie prima rezultata in urma produciei de mozzarella de bivolita.
Falukorv este numele carnaciorilor care se fac in orasul suedez Falun de sute de ani.
Denumirea de origine protejata (DOP) vanata rosie „Melanzana Rossa di Rotonda”, (Italia), se obtine din ecotipul Melanzana Rossa di Rotonda, din specia Solanum aethiopicum.
Ricciarelli di Siena IGP, Italia, sunt produse italiene de patiserie, obtinute din prelucrarea unui aluat copt cu migdale, zahar si albusuri de ou.
Carnea de porc „Traditionally Farmed Gloucestershire Old Spots Pork” trebuie sa provina din porci de rasa Gloucestershire Old Spots.
Carnatul “Chorizo Riojano”, este unul dintre produsele alimentare tipice din regiunea La Rioja (Spania), ce are o mare traditie in productia de carnati.
Numai boabele uscate ale varietatilor locale de fasole cataratoare multiflora cunoscuta sub denumirea de „Jaś Karłowy” (Phaseolus coccineus), destinate consumului uman, pot fi vandute sub denumirea de „fasola korczyńska”.
Cartoful “Patata di Bologna” DOP, Italia, este cerut tot mai mult de catre consumatori.
Produsul este o faina obtinuta prin macinarea boabelor de hrisca (Fagopyrum esculentum), planta cultivata in mod traditional in Bretania.
Din secolul 14 si pana in secolul 18, branza Edam a fost cea mai populara branza din lume, in special pe mare si in colonii departate.
„Csabai kolbász” sau „Csabai vastagkolbász”, produs IGP, Ungaria, se prepara din carne tocata si slanina tare.
Uniunea Europeana a publicat soiul de ardei “Pemento do Couto, Galicia (Spania), ca produs IGP.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev