Descopera aroma si maiestria produselor si mancarurilor traditionale din diferite zone ale lumii!

 

Ardeiul "Pemento da Arnoia" (IGP), Spania, este un fruct din specia Capsicum annuum cultivati traditional.

Arzua-Ulloa este o excelenta branza produsa in regiunea Galicia din Spania, recunoscuta europeana ca produs DOP.


Gentse azalea” IGP, Belgia, este azaleea gata pentru vanzare (Azalea indica sau Rhododendron simsii), ca planta in ghiveci, din stadiul aparitiei culorii.


Carnatul “Chorizo Riojano”, este unul dintre produsele alimentare tipice din regiunea La Rioja (Spania), ce are o mare traditie in productia de carnati.

Cultivatorii de ceapa din regiunea Mako, Ungaria, au obtinut o varietate de ceapa, de buna calitate, cu denunumire de origine DOP.

Gouda Holland este o branza grasa (48 +), cu pasta semitare, maturata natural. Este produsa in Olanda, din lapte de vaca obtinut in fermele producatoare de lactate si se matureaza in camere speciale, fiind transformata intr-un produs pentru consum.

Din secolul 14 si pana in secolul 18, branza Edam a fost cea mai populara branza din lume, in special pe mare si in colonii departate.

Produs IGP din Franta, prunele d'Agen sunt fructe oval alungite, de culoare maro inchisa sau neagra, lucioase, cu carne de culoare galben-brun pana la galben auriu.

Pogacelele din Slovenia, cu numelui “Belokranjska pogača”, prezinta protectie, la nivelul Uniunii Europene, in clasa "produse de patiserie".