Carnea de vita „MAINE-ANJOU” DOP
Carnea de vita „MAINE-ANJOU” DOP , provine de la femele in varsta de pana la zece ani care au fatat cel putin o data sau de la masculi castrati in varsta de peste 30 de luni.
Carnea de vita „MAINE-ANJOU” DOP , provine de la femele in varsta de pana la zece ani care au fatat cel putin o data sau de la masculi castrati in varsta de peste 30 de luni.
La momentul comercializarii, sunca „Coppa di Parma” (IGP) Italia, are forma cilindrica, deloc turtita.
„
Estepa” (DOP), este un ulei de masline extravirgin, obtinut in Spania, din fructe de maslin (Olea Europea, L.).
„Pomme de terre de l’île de Ré” (DOP), Franta, este un cartof timpuriu de dimensiuni mici (sub 70 mm).
Branza „Fourme de Montbrison” DOP Franta, este o branza fabricata din lapte de vaca inchegat, de forma cilindrica.
Produseul „Oie d’Anjou” (IGP), Franta desemneaza gasca a carei carne este consumata sub forms de friptura, in mod traditional in timpul sarbatorilor de sfarsit de an.
Fava Santorinis DOP, Grecia, reprezinta cotiledoanele plantei Lathyrus clymenum, uscate, decorticate si concasate, de culoare galben deschis, in forma de disc plat cu un diametru de aproximativ 2 mm si un continut de apa de maximum 13 %.
„Carota Novella di Ispica” cu indicatie geografica protejata este rodul cultivarii speciei Daucus carota L.. , in Sicilia, Italia.
Produsul „Alföldi kamillavirágzat” DOP, Ungaria, este musetelul salbatic (Matricaria chamomilla L.) cules manual din zonele de campie.
Anghinaria „Carciofo Spinoso di Sardegna” (DOP), Italia, se obtine cu ajutorul ecotipului local „Spinoso Sardo” apartinand speciei botanice „Cynara scolymus”.
Carnea preparata „Prleška tünka” IGP, Slovenia, are in compozitie carne si zaseka (slanina tocata).
„Hofer Rindfleischwurtst” este un carnat tartinabil.
„Fagiolo Cannellino di Atina” DOP, (Italia) desemneaza produsul obtinut din cultivarea plantei Phaselus vulgaris L, ecotipul local „Cannellino di Atina”.
Salate Von Der Insel Reichenau (IGP), Germania, sunt salate cultivata pe aceasta insula din lacul Constance.
Carnatul „Saucisse de Morteau” IGP, este un carnat drept de formă cilindrica, regulata produs din carne de porc.
„Agneau du Périgord”, (IGP), Franta, se refera la miei cu varsta de sacrificare intre 80 si 180 de zile, cu greutatea carcasei de 15-21 kg si o buna conformatie a acesteia datorita selectiei raselor de carne in cazul berbecilor, oile provenind din rase rustice sau semirustice.
Branza Queso de Flor de Guía (DOP), Spania, are un caracter sezonier foarte pronuntat si sunt strans legate de sistemul traditional de productie.
Prajitură cilindrica stratificata „Salzwedeler Baumkuchen” (IGP), Germania, este alcatuita din straturi individuale inegale, dantelata neregulat.
In luna martie, brandul de brutarii - patiserii Paul a intrat pe piata romaneasca, dupa deschiderea primelor doua locatii: in centrul comercial Baneasa Shopping City si pe Calea Dorobantilor.
Faina de castane “CHÂTAIGNE CORSE” este un produs DOP, realizat in Corsica (Franta)
Tipul de animal considerat adecvat pentru furnizarea partilor de carcasa din care se produc jambonul care beneficiaza de denumirea de origine protejata este porcul de rasa iberica.
Jambonul de l’Ardèche este un produs din Franta protejata IGP la nivel comunitar.
Branza Hessischer Handkäse se bucura de o buna reputatie in landul Hessa si in regiunile invecinate.
Icrele „KALIX LÖJROM” (DOP), din Suedia au urmatoarele caracteristici principale:
Graul „Farro di Monteleone di Spoleto” DOP, Italia, este un ecotip local al speciei Triticum dicoccum.
Branza de oaie traditionala sub forma de paine, din Slovacia (ovčí hrudkový SYR - salašnícky) este inclusa in randul UE ca "specialitati traditionale garantate" (STG), potrivit unei decizii luate de catre Comisia Europeana.
„Miód kurpiowski” IGP, produsa in Polonia, este o miere din nectar, si poate include miere de mana.
„Szegedi fűszerpaprika-őrlemény” sau „Szegedi paprika”, IGP, Ungaria, se obtine prin macinarea ardeiului (Capsicum annuum L. var. Longum DC.) uscat cultivat în zona Seghedinului.
Pe langa specialitatile regionale se afla in meniurile austriece si un numar important de mancaruri care isi au originile in tarile monarhiei.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev