Sange prajit cu ceapa din Judetul Békés, Ungaria
Sangele prajit cu ceapa se prepara de obicei de pomana porcului.
Sangele prajit cu ceapa se prepara de obicei de pomana porcului.
Chris & Ann Rees, Tara Galilor, Marea Britanie, produc reteta de sunca Carmarthen Ham, transmisa din generatie in generatie.
Germania, a inregistrat cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), paine integrala neagra fara coaja, din urluiala de secara ''Westfälischer Pumpernickel''.
Fermierii din Corsica, Franta, s-au grupat in asociatia ''Salameria Corsa", pentru a promova si proteja renumitele lor preparate din carne.
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a oficializat recunoasterea cu Indicatie geografica protejata a deliciosului produs din Ferrara, Italia, garantand astfel producatorii si consumatorii din intreaga regiune.
"Prekmurska šunka” IGP, Slovenia, este un produs din carne afumata si uscata obtinuta din pulpa proaspata de porc.
Cataiful turcesc (Kataifi-Kadaifi sau knafeh) este un desert traditional din aluat (taitei) foarte popular in Turcia.
"Bacalhau de Cura Tradicional Portuguesa" (STG), Portugalia, este un peste uscat la soare dupa o reteta traditionala din secolul XVI-lea.
Produsul Jambon de Vendée, a fost inregistrat ca Indicatie geografica protejata de catre Comisia Europeana.
Produsul „Beurre de Bresse” DOP, Franta, este un unt dulce, produs in putinei.
Grepfrutul din Corsica, Franta, protejat IGP la nivel european din 8 octombrie 2014, este un fruct citric din soiul Star Ruby sau din orice alt soi al varietatii Citrus Paradisi ce respecta caracteristicile „Pomelo de Corse”.
Taro este numele comun al tuberculilor ce apartin speciei Colocasia esculenta, din familia Araceae.
Piersica alba Pescabivona, IGP, Italia, este o varietate a speciei de Prunus persica produsa in Bivona, provincia Agrigento din Sicilia.
Produsul „Requeijão da Beira Baixa” din Portugalia a fost inregistrat ca produs protejat DOP.
Langosul a devenit parte din bucataria Ungariei de pe vremea ocupatiei turcilor cand a fost introdus de catre acestia.
Migdale „ALMENDRA DE MALLORCA”, Spania, sunt protejate IGP, din luna martie 2014.
Pasta de ghimbir cu usturoi este una din pastele de baza in bucataria indiana si se poate folosi la numeroase feluri de mancare.
Turta dulce produsa de APIDIS a castigat trofeul pentru produse semipeparate, la expozitia EUROPAIN & INTERSUC.
Fileul ''Elena" este un produs STG (specialitate traditionala garantata) din muschiulet de porc, din nordul Bulgariei, la poalele Muntilor Balcanici Impaduriti Elena.
Hori-Bulle este o ceapa rosie produsa in peninsula Hori, Germania care a fost inclusa in lista de denumiri de origine protejata DOP.
Loukanka Panagyurska (Луканка Панагюрска) STG, este un carnat uscat bulgaresc preparat din carne proaspata de bivol si de porc.
Ann Marie "Ree" Drummond, nascuta in 1969 este cel mai premiat autor de carti de bucatarie, din Statele Unite.
Indicatia geografica protejata „Szentesi paprika” desemneaza fructele, cultivate in sera, produse de tipurile si de soiurile de ardei (Capsicum annuum).
Branza „Strachitunt” DOP, Italia protejata la nivel europeana este produsa din lapte integral si crud.
Italia a inregistrat in 2014, la Uniunea Europeana, mierea Varesino DOP, care este al 160-lea produs DOP, din cele 264 pe care le are in total.
Denumirea „Patata dell'Alto Viterbese” IGP, Italia este aplicata tuberculului din specia Solanum tuberosum produs in nordul regiunii Lazio.
Singura in drept sa beneficieze de denumirea de origine „Boeuf de Charolles”, Franta, este carnea de vita provenita de la animale din rasa Charolais.
„BAYERISCHE BREZE” este un produs de brutarie traditional protejat IGP, de catre statul Germania, din 2014.
Branzeturile „Charolais” DOP, Franta, sunt produse din lapte de capra integral nefiert, usor inchegat.
„West Country Beef” este denumirea IGP aplicata carnii de bovine din regiunea West Country din Regatul Unit.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev