„Hamburg’s Kummel” este produs in Orasul liber si hanseatic Hamburg prin aromatizarea alcoolului etilic de origine agricola cu seminte de chimion.
In comparatie cu bauturile spirtoase din aceeasi categorie, taria alcoolica minima de 32 % vol., este mai mare la Hamburg’s Kummel. Prin urmare, aroma de chimion este mai pronuntata in ceea ce priveste mirosul si gustul. In plus in afara de de chimion (seminte), pot fi utilizate si alte ingrediente aromatizante naturale, cum ar fi plantele aromatice sau mirodeniile. Gustul este fin, echilibrat, cu o aroma de chimion care variaza de la discreta la puternica. Unii producatori de Hamburg’s Kummel au conceput pahare speciale pentru servirea acestui produs. Aceste pahare contribuie la experienta degustarii.
Exista dovezi ca productia de Hamburg’s Kummel in zona metropolitana a orasului Hamburg dateaza din secolul al XIX-lea si continua si in prezent. Plantele de chimion (Carum carvi L.) cu flori albe cresteau spontan pe pajistile din regiunea metropolitana a orasului Hamburg. In prezent, chimionul este cultivat in intreaga Germanie si in statele membre ale UE invecinate cu Germania, de unde este obtinut in scopul productiei de Hamburg’s Kummel. Nu exista aproape niciun restaurant in Hamburg care sa nu aiba Hamburg’s Kummel in meniu. Localnicii si turistii se identifica cu orasul si cu aceasta bautura traditionala cu un continut ridicat de alcool.