Intre 22 noiembrie si 30 decembrie 2019, se desfasoara Targul de Craciun Cluj-Napoca.
Borsul cu ardei iute este unul dintre preparatele specifice Bucovinei care iti vor fi servite cu smantana proaspata, din abundenta.
Producatorul Marcel Iacob, realizeaza un produs select, care se pune la masa de nunta, alaturi de alte specialitati din carne.
Festivalul de Toamna al Economiei Germane are loc in Piata Unirii, intre 29 septembrie si 1 octombrie. Deschiderea oficiala va fi marcata vineri prin deschiderea butoiului cu bere, urmata de un tur al standurilor si de un concert al fanfarei din Foieni.
7.06.2017. Kaufland a inaugurat primul hipermarket estival amenajat intr-un cort pe 6 iunie 2017, in statiunea balneoclimaterica Sovata, judetul Mures.
In mod traditional, pregatindu-se pentru sarbatorile pascale, credinciosii ortodocsi jertfesc un miel ce simbolizeaza jertfa lui Hristos pentru mantuirea.
28.03.2017. Branza ca si produs traditional, trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale.
,,Pieptul de curcan copt pe jar” este un produs din zona Buzaului, Muntenia, al carui mod de preparare a fost transmis din generatie in generatie.
Produse traditionale din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vrancea, Vaslui:
Lactate si branzeturi realizate cu tehnologii traditionale din judetul Salaj, acceptate in Uniunea Europeana:
Palinca de Zalau marca “Aciu”, a ajuns sa fie foarte mult apreciata de straini.
PAN FOOD SRL face face la Sibiu „Batonul copilariei“, ciocolata de casa care a ajuns in toata Europa si in America.
In Agnita, cea mai importanta localitatea din spatiul etnografic Valea Hartibaciului sunt renumite produsele dulci precum henclesul sau gogosile lolelor.
Slanina afumata de mangalita este produsa de carmangeria TOTO din Lapusel, judetul Maramures.
Cozonacul Domnesc este un produs traditional moldovenesc atestat din satul Tocileni, Comuna Stauceni, Judetul Botosani.
Pescaria Victorita Bucuresti a atesta ca produse traditionale: Scrumbia marinata , Zacusca cu peste, Salata de icre de crap, Salata de icre de stiuc.
Iulia Corau din Botiza, Maramures, a atestat produsul ''sarmale maramureseana ca la Ancuta'', ca produse traditionale.
Unele dintre cele mai apreciate produse de pastrav se gasesc la Valea Doftanei, unde se fac zacusca si carnati din pastrav.
In perioada 2-6 noiembrie 2016 la INDAGRA se desfasoara un targ de produse traditionale.
Ostropelul este o reteta traditionala care se face in principal din carne de pui amestecata cu un sos gros de rosii.
Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului asteapta vizitatorii in fiecare sfarsit de saptamana intre orele 10:00 - 18:00 la Targul de Tara.
Lasca de la buna Romanita este un produs traditional de paste fainoase a carei reteta dateaza din anul 1890.
Urda este cea mai dietetica branza, contine cea mai putina grasime si este bogata in saruri minerale.
Vinars Jidvei V.S.O.P. este o bautura traditional romaneasca, obtinuta exclusiv prin distilarea vinului la o concentratie alcoolica de maxim 86% volum.
Uleiul de nuca obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Povestea produsului Halva Feleacul incepe in 1960, anul in care este realizat acest produs la fabrica de dulciuri de la Cluj–Napoca.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev