9 producatori maramureseni la „Grune Woche” Berlin

In perioada 17-26 ianuarie 2014, va avea loc la Berlin a 79-a editie a „Grune Woche” - manifestare la care este prezent si un grup de noua producatori din Maramures.

Pavilionul national va include un spatiu pentru personalul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, un spatiu comun dotat cu utilitati, iar restul de 246 metri patrati vor fi impartiti in mod egal, cu titlu gratuit, pentru expozanti. Fiecare expozant va dispune de un spatiu de expunere cu dotari standard. La aceasta manifestare participa in fiecare an aproximativ 70 de tari, numarul vizitatorilor fiind de ordinul sutelor de mii.

Consiliul Judetean Maramures va suporta cheltuielile pentru producatorii din judet participanti la acest targ.

In comparatie cu anul trecut, judetul Maramures va avea mai multi participanti, fiind vorba despre noua firme cu produse traditionale alimentare, dar si despre doi mesteri populari, care vor expune ceramica si tesaturi traditionale”, potrivit CJ Maramures.

Ca si in ceilalti ani, Ansamblul Folcloric National Transilvania va fi prezent si va da spectacole la standul Maramuresului. Prestatia corpului de balet a ansamblului si a taragotistului Dumitru Dobrican a fost in fiecare an unul din punctele de atractie pentru vizitatori.