Targ de Craciun la Baia Mare cu produse traditionaleTargul de Craciun deschis luni, 19 decembrie, in Piata Revolutiei din Baia Mare a atras sute de cumparatori dornici de produse agro-alimentare traditionale si ecologice.

Circa 55 de producatori agricoli autorizati expun in piata produse alimentare, produse de artizanat si bunuri de uz casnic.

Produsele din carne de porc - carnatii, caltabosii, sunca, jumarile, muschiuletii, carnea de mici- au preturi cu un leu sau cel putin doi mai mult peste pretul din macelarii sau hipermarket. Diferenta de pret consta in calitatea produsului si a faptului ca animalele sacrificate n-au fost hranite cu concentrate ajutatoare de crestere, doar cu porumb, faina si alt gen de hrana din gospodarie. Toti micii agricultori prezenti pe piata comercializeaza o gama variata de produse din fermele proprii, produse si culturi care au fost stimulate sa creasca dupa metode traditionale fara a intrebuinta substante chimice, in cazul fructelor, legumelor sau hrana concentrata, in cazul porcilor a spus Ioan Tataran, presedintele Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice din Maramures.

Si produsele de patiserie de casa sunt la mare cautare, indeosebi painea coapta pe vatra, prajiturile de casa si cozonacii.

Targul care dureaza pana pe 23 decembrie este organizat de Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice din Maramures cu sprijinul Primariei municipiului Baia Mare si a Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Maramures.

 

 

Sursa: www.agroinfo.ro