20-22 septembrie: Transilvania Fest la Cluj-Napoca

De maine si pana duminica la Cluj-Napoca se va desfasura cea de-a 8-a editie a Transilvania Fest. Sărbatoarea de anul acesta va reuni producatori locali, mestesugari si ansambluri folclorice, care vor anima acest sfarsit de saptamana Piata Unirii.

Peste 100 de producatori vor participa la targul din Piata Unirii. Vizitatorii vor descoperi produse naturale, cum ar fi mierea cu anason si fructele in miere, casul maturat, sucurile si siropurile, uleiurile presate la rece cu diferite mirodenii – piper rosu, cimbru, busuioc sau ardei iute – dulceturile, ceaiuri traditionale sau produse de patiserie.

Tot in Piata Unirii vor avea loc demonstratii culinare prezentate de Paul Bloomfield, cunoscutul chef londonez pasionat de Transilvania. Acestuia i se vor alatura sous-chef-ul Boysie James Kevill si o echipa de voluntari de la Oxford School of Hospitality Management. Pe lista preparatelor se afla gnocchi si carnaciori traditionali cu varza kale si salata de fasole, tocana romaneasca de miel, tarta de mar si afine si tortul de trandafiri cu gem de zmeura si fistic.

Programul festivalului include – printre altele – si parade ale portului popular, care se vor derula in Piata Unirii si pe Bulevardul Eroilor. Acestea vor reuni 300 de artisti populari din toata tara.