Supa de gulii, care se numara printre mancarurile traditionale din Crisana, se prepara destul de rapid, necesitand un timp foarte scurt.
Cine se trezește de dimineață în Sibiu ajunge să deguste cele mai gustoase produse locale, în fiecare sâmbătă la Piața Volantă Transilvania.
Produsul atestat traditional “Pâine cu maia Magazia Morăriței” este realizat de o brutaria artizanala din Probota, Judetul Iasi.
Din 21 până in 30 octombrie 2022, timp de 10 zile Piața Unirii din Cluj Napoca va aduna meșteri, artizani și producători tradiționali din toate zonele țării .
Dan Limbasan a reusit sa puna pe picioare o carmangerie ce a devenit una dintre cele mai apreciate si cautate din județul Sibiu.
Borsul de Radauti reprezinta o reteta pentru a carei preparare aveti nevoie de sfecla rosie.
Targ de produse alimentare ROMANESTI, unde pot fi gasite branzeturi, produse procesate din carne, fructe, legume, vinuri, miere, peste fript si prajit.
Această supă cremă este surprinzătoare prin combinația de ingrediente folosite.
„Plăcintă dobrogeană” IGP, este un produs de patiserie copt, precopt congelat sau crud congelat, făcut din foi de aluat umplute cu brânză sărată (telemea) amestecată cu caș și ouă.
Pălinca Trămuța face parte din rândul produselor tradiționale atestate de Ministerul Agriculturii.
Adevărat balsam pentru stomac, zeama de varză va transforma această ciorbă ţărănească simplă într-una absolut delicioasă.
Descoperiți aromele de flori de câmp ale acestei brânze tradiționale de oaie, produsă în inima României.
Salata traditionala cu icre de crap a dobandit protectie la nivelul Uniunii Europene.
Trufele sunt niste ciuperci care cresc in inima padurii, la cativa zeci de centimetri sub pamant.
Rachiul de pere cu para, este produs de Prodvinalco din Cluj-Napoca.
Initiativa de a revitaliza soiurile noastre traditionale a readus Rosia de Buzau pe rafturile magazinelor lIDL.
Primul produs de origine animala procesat, al Cooperativei Agricole Miorita Oachese, a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”.
Pastravaria lui Ilie Sava, construita la poalele Muntilor Bucegi, judetul Brasov.
Ferma Steluta este una dintre cele mai vechi ferme pomicole din Romania.
Branzeturile de Liesti, judetul Galati sunt produse din lapte proaspat, obtinut de la oi, capre si vaci.
CARNATII GRATAREL - PLIN DE CARNE de la ELIT, au fot votati Produsul Anului 2020
S.C. AVI-GIIS S.R.L., este un producator de preparate de carne si specialitati traditionale din judetul Valcea.
„Placinta cu caprita din Herasti”, judetul Giurgiu, a primit atestatul de produs traditional.
In nordul Romaniei, se afla Bucovina, un tinut frumos si bogat in produsele din lapte, carne, mierea de albine si multe altele.
Mestesugari de Gusturi este un producator din Bucuresti care a primit atestat pentru sase produse traditionale din carne de porc.
In registrul national al retetelor consacrate sunt inregistrate preparate de carne produse de S.C. TCE AGROSUIND S.R.L, Neamt.
Reteta traditionala din judetul Buzau, care se prepara usor si e foarte satioasa.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev