Punctul gastronomic local din localitatea Poșaga de Sus, este situata în zona rezervației Scărița – Belioara, jud. Alba.
Produsul „Pită de Pecica” IGP, este un produs de brutărie obținut din aluat dospit și copt în cuptoare specifice.
Povestea Conacul Goruni s-a conturat de-a lungul anilor din dorinta de a oferi publicului larg produse 100% naturale, fara conservanti, coloranti si arome artificiale.
Toba de casă și Răciturile de casă (piftii) produse de „CARMANGERIA BUNICILOR” sunt atestate ca produse tradiționale.
Anual, in curtea Ministerului Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se organizeaza evenimentul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”.
Pastrama ”Deltaica” de crap argintiu si se comercializeaza ca produs romanesc atestat traditional.
Antica Marinela P.F.A. din Butea, Județul Iași, produce primul vin traditional.
In comuna Pianu, Județul Alba, in cadrul carmangeriei Sbuciumelea Ioan Î.F., se produc printre cei mai buni virsli traditionali.
Supa de gulii, care se numara printre mancarurile traditionale din Crisana, se prepara destul de rapid, necesitand un timp foarte scurt.
Cine se trezește de dimineață în Sibiu ajunge să deguste cele mai gustoase produse locale, în fiecare sâmbătă la Piața Volantă Transilvania.
Produsul atestat traditional “Pâine cu maia Magazia Morăriței” este realizat de o brutaria artizanala din Probota, Judetul Iasi.
Din 21 până in 30 octombrie 2022, timp de 10 zile Piața Unirii din Cluj Napoca va aduna meșteri, artizani și producători tradiționali din toate zonele țării .
Dan Limbasan a reusit sa puna pe picioare o carmangerie ce a devenit una dintre cele mai apreciate si cautate din județul Sibiu.
Borsul de Radauti reprezinta o reteta pentru a carei preparare aveti nevoie de sfecla rosie.
Targ de produse alimentare ROMANESTI, unde pot fi gasite branzeturi, produse procesate din carne, fructe, legume, vinuri, miere, peste fript si prajit.
Această supă cremă este surprinzătoare prin combinația de ingrediente folosite.
„Plăcintă dobrogeană” IGP, este un produs de patiserie copt, precopt congelat sau crud congelat, făcut din foi de aluat umplute cu brânză sărată (telemea) amestecată cu caș și ouă.
Adevărat balsam pentru stomac, zeama de varză va transforma această ciorbă ţărănească simplă într-una absolut delicioasă.
Descoperiți aromele de flori de câmp ale acestei brânze tradiționale de oaie, produsă în inima României.
Salata traditionala cu icre de crap a dobandit protectie la nivelul Uniunii Europene.
Dulceaţa de afine Fenechiu este atestat ca produs traditional
Trufele sunt niste ciuperci care cresc in inima padurii, la cativa zeci de centimetri sub pamant.
Initiativa de a revitaliza soiurile noastre traditionale a readus Rosia de Buzau pe rafturile magazinelor lIDL.
Primul produs de origine animala procesat, al Cooperativei Agricole Miorita Oachese, a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”.
Pastravaria lui Ilie Sava, construita la poalele Muntilor Bucegi, judetul Brasov.
Branzeturile de Liesti, judetul Galati sunt produse din lapte proaspat, obtinut de la oi, capre si vaci.
CARNATII GRATAREL - PLIN DE CARNE de la ELIT, au fot votati Produsul Anului 2020
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev