O reteta traditionala din judetul Arad.
Ingrediente pentru galustele cu prune: 1 kg cartofi; 0,5 kg prune; 350 g faina; 130 g margarina; o lingurita de scortisoara; 100 g pesmet.
Cartofii se curata, se spala, se taie in cubulete, apoi se fierb. Intre timp prunele spalate se desfac de samburi. Cartofii fierti si raciti se zdrobesc bine. Intr-o oala mare fierbem 5 l de apa. Faina, margarina si putina sare se amesteca cu cartofii si se framanta bine. Se intinde pe planseta de lucru pe care s-a pus faina de 5 mm grosime si se taie in patratele de 6 cm latime. Se pune in mijlocul fiecarei bucati o pruna, se presara cu scortisoara, apoi se impatura aluatul in jurul prunelor si se roteste in forma de galuste. Se pun galustele in apa si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata. Le mai lasam la fiert cateva minute. In margarina ramasa se prajeste pesmetul, iar la sfarsit tavalim galustele cu prune fierte prin pesmetul prajit. Se pun pe tavite si se poate consuma.