Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.
Aceste retete au fost tiparite si stranse intr-o "lada de zestre" ce este la dispoziţia celor care trec pragul Centrului National de Informare Turistica Zalau. Initiativa apartine unui grup de 50 de liceeni, de la Colegiul National "Silvania" Zalau, proiectul fiind intitulat "Gusturi vechi cu impact azi". In cadrul proiectului au fost ajutati de unele restaurante partenere si de un producator local. Materialul promotional cuprinde retete, informatii despre satele din care au fost culese, povestea retetei in grai local, ingredientele, modul de preparare si, ca element de noutate, un dictionar in care sunt explicate regionalismele.
Printre retete se regasesc mancaruri traditionale din Salaj precum: mamaliga tropotita cu silvoita (magiun), langalau, zama de corompile (cartofi) cu cosmete (agrise), zama de cirese galbene zdrontose sau palaneata. Mamaliga tropotita cu silvoita se prepara astfel: Se pune intr-o oala apa la fiert cu putina sare, se toarna faina de malai (in ploaie) si se amesteca bine-bine pana fierbe. Trebuie sa fie putin mai groasa (consistenta) ca sa poata fi tropotita (nivelata). Se pune intr-un blid (farfurie), alternativ, un rand de mamaliga si unul de silvoita. Se taie ca pe tort si se serveste cu o cana de lapte langa.