Artizanii din Romania vor participa, in perioada 22-24 mai, la Targul Mesterilor Populari din Cluj-Napoca.
Prepararea casului afumat, se face dupa o reteta traditionala locala la Manastirea Aninoasa, judetul Arges.
Palinca realizeaza in ''Camara Zanelor Dregan" Camarzana, judetul Satu Mare, este o palinca de calitate distribuita in toate colturile Romaniei.
„Dulceata lu’ Razvan“ se gaseste acum pe rafturile hipermarketurilor, in multe magazine din tara, dar si de peste granita.
Dintre mancarurile care pot fi consumate in urmatoarele 40 de zile va prezentam 12 retete, combinate in 4 meniuri, recomandate la trapeza Catedralei mitropolitane din Iasi.
In restaurantele din Timisoara, nu lipsesc din meniu clatitele "Ca la Ana-Lugojana".
SC MATIAS SRL Santimbru (Alba) are 5 produse de panificatie atestate.
Comuna Svinita, Mehedinti, se mai numeste si “taramul smochinelor”.
Vedeta targurilor de produse traditionale din Bucuresti este Floarea Vasile, singurul producator omologat de paine la test.
La Festivalului Raciturilor care s-a desfasurat in localitatea Pestisani, piftia “cu cap de pastrav” a fost supriza festivalului.
Se obtine din zerul rezultat din prelucrarea laptelui in cas (de oaie sau de vaca).
Cascavalul de Soveja este un produs traditional specific judetului Vrancea, care ramane in continuare la nivelul productiei traditionale a micilor producatori individuali.
Din categoria branzeturilor cu pasta oparita fac parte si cascavalurile traditonale din Muntenia si Dobrogea.
Ferma de animale a fratilor Catean, este formata din 100 de vaci, 1.000 de oi si 11 cai de rasa.
Dealurile terasate si insorite alaturi de solul bogat au permis cultivarea livezilor de meri si pruni.
In anul 2011 au aparut producatorul de dulceturi Bunatati din Natura.
"Targul cu Bunatati" ii aduna laolalta pe producatorii traditionali, cei care aduc produsele acelea romanesti, facute asa, "ca la mama acasa", la targurile traditionale din Sinaia, Campina sau Ploiesti.
Exista un secret pentru fiecare reusita si secretul este pasiunea. Prin pasiune ii facem pe ceilalti din jurul nostru sa traiasca emotiile noastre doar ca percepute intr-un alt mod.
Cu peste un deceniu de activitate in comercializarea branzeturilor cu marca „Lovistea”, Cristian Buican este prezent pe piata lactatelor din Valcea si Sibiu cu telemea de vaca, oaie si capra, atestat ca produs traditional.
PRODPROSPER este o companie privata cu capital integral romanesc, cu o productie zilnica de 25 tone preparate din carne.
Cozonacii Boromir din Gama Traditionala (Cozonacul de Acasa) se gasesc pe rafturi in cutii de 1 kilogram si pot fi achizitionati in timpul sarbatorilor din retelele de hipermarketuri si supermarketuri din intreaga tara.
Infiintata in anul 1997, FABRICA DE PRODUSE LACTATE COLTESTI, are ca principal obiect de activitate prelucrarea produselor lactate si a branzeturilor.
Brasoveanul Victor Bogdan a brevetat un produs pe baza de miere de albine care vindeca foarte multe boli.
Miere suta la suta naturala, argint masiv si arta populara sunt ingredientele unui produs exclusivist „made in” Salaj, care a fost lansat la cea mai mare expozitie de alimente din lume SIAL - Global Food Marketplace Paris.
Branzeturile Artesana contin doar lapte, fermenti lactici, cheag si sare. De retinut ca unele retete nu contin nici fermenti nici sare, facandu-le astfel ideale pentru orice fel de dieta.
Toate bunatatile (paine, branzeturi, tarte, ciocolata) sunt facute in casa sau artizanal, la Bacania Veche.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev