Targului cu Bunatati si Dichisuri Ploiesti

O noua editie a Targului cu Bunatati si Dichisuri Ploiesti, este organizata in centrul Ploiestiului, in Parcul Toma Soolescu, dupa mai bine de 3 ani, intre 28 si 30 octombrie 2016.

Ca la fiecare editie, Targul cu Bunatati si Dichisuri aduce bunatati romanesti si internationale, naturale sau traditionale, minunatii lucrate cu pasiune de mesteri populari si artisti handmade.

De anul acesta, veti gasi in targ asociatii sau fundatii care reusesc sa faca productie, fie ea din zona de agro-alimentara, fie din zona mestesugurilor, acele fundatii care nu numai consiliaza persoanele aflate in nevoie la un moment dat, ci ii dezvolta si integreaza in societate, dar si acele organizatii care reusesc sa creasca potentialul unor zone defavorizate prin promovarea culturii si traditiilor zonei.

La targ, ploiestenii vor gasi branza si specialitati din branza de oaie si vaca din zona Fundata si Bran, compoturi, siropuri, zacusca, serbeturi si dulceturi, cu sau fara zahar de la Bughea de Jos din Arges, miere de la Transfagarasan, toate drese cu un strop de palinca curata de Bihor sau cu un vin de la Valea Calugareasca.

Veti putea degusta paine de secara facuta cu maia salbatica, ca pe vremuri, care ajuta la absorbtia mai buna a mineralelor, benefica pentru flora intestinala. Tot aici veti gasi si bunatati dulci, plamadite si coapte de tinerii de la Brutaria Concordia.

Program: Vineri – sambata 8.00 – 19.00; Duminica 8.00 – 16.00.