Delicatese din Poiana Fermecata

POIANA FERMECATA este un loc minunat din comuna Bughea de Jos, zona Muscel, judetul Arges, unde se fac delicatesele gemuri si siropuri traditionale.

Poiana Fermecata este udata de Paraul Strigoiu, iar aici se gasec din belsug plante medicinale si fructe de padure (muguri de brad si de pin, izma, papadie, zmeura, fragi, afine, mure, cirese amare, catina, macese, alune de padure), dar si diferite specii de ciuperci (mitarci, ghebe, fagane, vineciori, creasta cocosului si altele). La inceput a fost o pensiune turistica, in care turistii pasionati de natura veneau se bucure de minunile naturii si de bucatele delicioase preparate aici dupa retete traditionale. Incurajati de turistii a luat nastere gama de produse “Delicatese din Poiana Fermecata” foarte apreciate atat in tara cat si peste hotare.

S-a inceput cu o gama de cinci siropuri naturale, doua feluri de dulceata si doua produse care aveau la baza ghebele de padure: zacusca de ghebe si salata de ghebe in otet. Pe masura ce produsele au inceput sa fie cunoscute si din ce in ce mai cerute de publicul fidel, sa largit gama cu alte si alte produse – toate preparate exclusiv manual, dupa retete traditionale. Sunt peste 28 de produse traditionale.


 

Comenzi online >>