O noua editie a Pietei Taranesti

Din 20 pana in 22 noiembrie sunteti asteptati la o noua editie a Pietei Taranesti si Mester(Esti)!

Evenimentul are loc in curtea Muzeului National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr. 3, zilnic intre orele 10, 00 -18, 00. Intrarea este libera.

Va invitam intr-o calatorie culinara prin toate zonele tarii.

Din Maramures puteti degusta prajituri traditionale atestate, miere de la Stupina Onea dar si preparate din carne mangalita.

Din Harghita dulceturi si siropuri traditionale de pe Dealurile Martanusului si Kurtos Kolac.

Din Moldova Cozonac Domnesc si Cozonac Bujor, aliverci si poale-n brau, preparate din carne de la Gust de Bucovina, din Vrancea vinuri de Panciu, din Arges branzeturi si cascavaluri de Albota, tuica de Cuca, turta dulce din Pitesti si zacusti de la Poiana Fermecata, prajituri de la Braila.

Muntenia e reprezentata cu placinte domnești, cornete boieresti, salate si zacusti de la Tartasesti, miere, baclava si cafea la nisip, fructe si legume din Ilfov si Voinesti de Dambovita, paine cu maia, ceaiuri si plante de leac si preparatele dambovitene la ceaun, pregatite la fata locului – sarmale, costita cu fasole, ciorbe, ciuperci pe gratar cu branza de burduf si ale bunatati.

Zeci de artizani sunt prezenti cu obiectele lor: icoane pe lemn si pe sticla, mic mobilier de lemn, ceramica si lemn cioplit pentru gospodarie, stergare, lavanda, ii si haine traditionale, sticle si decoratiuni, cosmetice naturale, lavanda si jucarii din panza si lemn, bijuterii și podoabe, caciuli si hainute crosetate. In curtea din spate negustorii de antichitati vor fi prezenti cu multe si felurite obiecte.