Targ marca Piata Taraneasca

De vineri pana duminica producatori, mesteri populari, artizani si colectionari va asteapta in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman la un nou targ marca Piata Taraneasca!

Cum cere traditia la Piata Taraneasca, veti putea lua, dupa pofta si numai pe degustate: mere, nuci si poame uscate, suc de mere si palinci, turta dulce si cofeturi, cozonaci, poale-n brau si placinte-ntinse fel de fel, prajituri de casa de post si de dulce, tarte si paine cu maia, dulceturi, zacusti, siropuri si miere de albine, magiun de Topoloveni si specialitati Topoloveana, branzeturi, casuri si cascavele, afumaturi preparate dupa retete cu traditie, ciocolata de casa si alte asemenea bunatati.

Mesteri vestiti si artizani priceputi vor expune: ii, icoane, sticla prelucrata, ceramica, obiecte din lemn, cosmetice naturale, bijuterii din piele, cupru, pietre semipretioase, obiecte de vestimentatie traditionala si nu numai, cufere de lemn, oua incondeiate, altite si cojoace cusute, decoratiuni si multe altele, fel de fel, de prin satele si orasele Romaniei. Se va gati, se va ciopli in lemn, se vor incondeia oua, se vor realiza tablouri din flori, se va impasli lana, se va croseta si cusea la fata locului, laolalta cu mesterii.

In curtea din spate colectionarii se aduna din toata tara sa expună obiecte vechi cu semnificatii si povesti de demult: mobilier, obiecte din gospodaria taraneasca, lazi de zestre, port si tesaturi, ceramica si portelanuri, monede si carti postale, tablouri, carte veche si multe altele.