Produse de post ortodox si paste catolic la Piata Taraneasca

Piata Taraneasca revine in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman cu un nou targ de vineri pana duminica.

Intrarea este libera si accesul se face prin Monetariei. Ca de obicei vor fi prezenti producatori autohtoni, mesteri si tineri artisti, dar si colectionari in curtea interioara.

Sarbatorim Pastele catolic, asa ca gospodinele se pregatesc de zor cu produse de dulce specifice - pasca moldoveneasca si munteneasca, placinte domnesti cu branza dulce si sarata, cu dovleac si mere, dar si poale-n brau si cozonaci domnesti, Cozonac Bujor de la Suceava, prajituri de casa din Maramures si Braila, branzeturi, cascavaluri si preparate din carne afumate dupa retete vechi din Arges, tuici de la Cuca si vinuri de la Panciu.

Nu lipsesc nici produsele de post: mere, nuci si poame uscate, suc de mere, turta dulce, covrigi, cozonaci de post si paine cu maia, dulceturi, zacusti, salate de legume, siropuri si miere de albine, magiun de prune si de dovleac de la Topoloveni fara zahar adaugat si specialitati Topoloveana.

La terasa traditionala se gateste romaneste. Se pot manca bucate felurite, de post si de dulce, dar si preparate pescaresti, dupa randuiala: sarmale de post, saramura de crap, chiftelute de peste si scrumbie de Dunarela gratar.