Targ de vara pana-n seara

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza in plina vacanta “Targ de vara pana-n seara“ in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman din sos. Kiseleff nr.3, de vineri 31 iulie, pana duminica 2 august.

Puteti degusta si targui: prajituri traditionale din Maramures, placinte boieresti, turta dulce, miere, dulceturi si zacusti, siropuri, tuica si alte bunatati. Gratarele vor fi incinse si ceaunele vor sfarai cu mancaruri pregatite la fata locului, dupa retete taranesti, de pe plaiuri dambovitene: varza noua cu costita afumata, sarmale-n foi de vita si ciuperci cu branza de burduf.

Mesteri populari si artizani din toate zonele tarii, mesteresc si expun diverse obiecte: ceramica, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oale, linguri, cauce si ibrice de alama, ii si marame, scoarte si cergi, icoane si pristolnice, bijuterii, zgardane, obiecte realizate din lana si crosetate, jucarii din lemn sau panza, casete si cutii, brose si vestimentatie, toate realizate de mana, cu pricepere.

Pe Aleea Samurcas si in curtea din spate negustorii va asteapta intr-o lume cu obiecte vechi (cufere, mobilier taranesc, ceramica veche taraneasca, unelte gospodaresti, roti de car, ii si fote, covoare si diverse tesaturi taranesti, tablouri, bijuterii, carti, carti postale, portelanuri, patefoane, etc)

In perioada 31 iulie – 2 august, intre orele 10 si 19, e prilej de tocmit si de stat la povesti cu mesterii, de plimbat, de admirat si de targuit, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman si pe Aleea Samurcas.

Vizitare: zilnic, intre 10, 00 si 19, 00 Intrarea libera!


 

Organizator: Tactic Events