Targul de Sfantul Ilie

De vineri,  pana duminica, va asteptam la Targul de Sfantul Ilie, organizat de Piata Taraneasca la Muzeul National al Taranului Roman, din Bucuresti.

 

In curtea interioara si pe Aleea Samurcas va intampina aproximativ 100 de mesteri populari si producatori traditionali, dar si tineri artizani si colectionari de antichitati.

Veti regasi reprezentata fiecare provincie geografica cu traditiile mestesugsresti dar si culinare, cu port traditional si mai ales oameni: tesatoare, fierari, olari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, pielari, sticlari, rudari, iconari, negustori, gospodine si gospodari cu fel de fel de obiecte dar si diverse bunatati: dulceturi, siropuri si cofeturi, miere si produse apicole, cozonaci si placinte, mere, fructe si legume de sezon, cosmetice naturale si ierburi aromatice, branzeturi si cascavele pregatite dupa retete cu traditie, ghiudem tataresc dar si palinci si vinuri, colaci si covrigi, turta dulce si alte dulcegarii.

La ceaun se pregatesc mancaruri delicioase: sarmalute in varza si in foi de vita, pui la ceaun cu mujdei si mamaliga, gulas de vitel si ciuperci cu branza de burduf.

Sambata, 18 iulie, si duminica, 19 iulie, incepand cu orele 10.00 vor fi deschise si atelierele de creatie pentru copii:

Organizator: Tactic Events