Piata Taraneasca cu ateliere de creativitate pentru copii

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! va astepta la o noua editie din 3 pana in 5 iulie 2015, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman si pe Aleea Samurcas.

Vor fi prezenti producatori si mesteri, artizani si colectionari din toate zonele tarii cu: tesaturi si icoane, vesminte si podoabe, ceramica si obiecte din lemn si sticla, jucarii din lemn si din panza, bijuterii si decoratiuni, cofeturi si prajituri traditionale din Maramures, Magiun de Topoloveni, miere si prajituri de la Braila, Ilfov si Sibiu, Cozonac Domnesc traditional si poale-n brau, branzeturi si ghiudem tataresc, fructe si legume proaspete, dulceturi, siropuri si zacusti.

Gospodinele din Dambovita va pregatesc sarmalute in foi de varza si foi de vita, storceag, regina ciorbelor pescaresti, saramura de crab cu mamaliga si fasole cu costita.

Pe Aleea Samurcas colectionarii de antichitati va asteapta cu obiecte vechi de arta, numismatica, portelanuri, carti, bijuterii, obiecte tehnice, ceasuri, sticlarie, mobila veche, panza de casa, tesaturi taranesti. Copii sunt asteptati la atelierele de creativitate: Lumea ceramicii – coordonator Mariana Serban 0746 154 957; Atelierul de papusi – coordonator Catalina Marinescu 0722 289 871

Intrarea este libera!