Targul de Sanziene 2015

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza Targul de Sanziene, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, in perioada 19-21 iunie 2015.

SANZIENELE plutesc in aer sau umbla pe pamant in noaptea de 23 spre 24 iunie, canta si danseaza, impart rod holdelor, tamăduiesc bolnavii si apara semanaturile de grindina. Aceasta sarbatoare mai poarta numele si de Amutitul cucului sau Dragaica. Daca cucul inceteaza din cantat inainte de Sanziene, vara va fi una secetoasa.

De dimineta pana seara, in perioada 19-21 iunie 2015, in curtea interioara a Muzeului vor fi: targoveti si artizani, dulciuri si podoabe, obiecte vechi si ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici.

Vor fi prezenti, cu multe si felutrite mestereli: iconari, cioplitori in lemn, tesatoare, ceramisti, tineri artizani handmade, cusatorese, impletitoare etc. Intrucat in curand vom sarbatori ia romaneasca va asteptam sa purtati, sa probati si sa targuiti ii vechi si ii noi.

Negustorii de antichitati aduc de prin satele si targurile de profil: tesaturi, mobilier, carte, ceramica, obiecte specifice unei gospodarii taranesti, patefoane, ceasuri, gravuri si felurite obiecte de arta. Colectionarii sunt asteptati, ca de fiecare data, cu diverse obiecte si povestile lor.

Se pot targui: prajituri traditionale, miere si produse apicole, placinte, ciocolata de casa, branzeturi, dulceturi, siropuri si zacusti, turta dulce si covrigi, cornete boieresti si babic tataresc. La fata locului, pentru pofticiosi, preparatele romanesti la ceaun se servesc cu lipie damboviteana: sarmale in foi de vita, plachie de crap cu mamaliga.

Copiii incepand cu varsta de 4 ani, sunt asteptati sa participe la atelierele de creativitate unde vor invata sa picteze pe ceramica sau sa lucreze cu lana impaslita.

Mai multe detalii despre ateliere pe: www.facebook.com/AteliereleDeCreatieMesterEsti

Programul este intre orele 10, 00 si 18, 00 si intrarea este libera!