Targul “Craciun Taranesc”

Targul “Craciun Taranesc” este organizat de Piata Taraneasca si Mester(Esti) in curtea interioara a Muzeului Taranului Bucuresti.

Sunt pregatiti o suta de mesteri, artizani si producatori autohtoni pentru 6 zile de surprize si feerie de Craciun. Veti putea degusta la Piata Taraneasca produse naturale si produse traditionale speciale pentru Craciun (sorici, toba, lebar, carnati, afumaturi din carne de porc mangalita din Maramures, branzeturi de oaie, vaca sau capra din Arges, Cozonacul Bujor si Cozonac Domnesc cu nuca, simpli, rahat, mac si de post, cozonaci pufosi, impletiti si cozonaci uriasi de 20 kg, prajituri traditionale din Maramures), dar si produse de post: zacusti muntenesti si moldovenesti, dulceturi, miere si produse apicole, siropuri, paine de manufactura cu maia, covrigi, turta dulce, mere si nuci pentru colind.

 

 

La fata locului, dis de dimineata gospodine pricepute pun la ceaun sarmale, varza cu mamaliguta sau fasole, pomana porcului si ciolan fiert in vin cu usturoi, storceag si fel de fel de bunatati.

Targului Craciun Taranesc are loc din 18 pana in 23 decembrie, intre orele 10,00 si 18,00. Intrarea este libera si totul se ia, cum cere traditia la Piata Taraneasca, numai pe degustate!