Targul lui Rapciune

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza din 25 pana in 27 septembrie 2015, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din sos. Kiseleff nr 3 Targul lui Rapciune.

Programul este intre orele 10.00 și 18.00, iar intrarea este libera.

De vineri pana duminica, de dimineta pana seara, aproximativ o suta de producatori, mesteri, artizani si negustori se vor aduna in curtea Muzeului National al Taranului Roman pentru un festin gastronomic si nu numai.

Se va coace paine, se vor infasura sarmale, se va gati zacusca, toate dupa retete taranesti de altadata. Nu vor lipsi pastrama si mustul, gratarele si mancarurile gatite la fata locului.

Veti putea degusta: branzeturi, casuri si cascavele argesene, afumaturi de la Braila, Cozonac Domnesc si Cozonac Bujor, placinte intinse si poale-n braude la Botosani, miere de la Sibiu si din Ilvov, ciocolata de casa si prajituri traditionale din Maramures, turta dulce si covrigi de la Pitești, dulceturi si zacusti pregatite dupa retete din diferite zone gastronomice, siropuri, ceaiuri si plante aromate de gradina, muraturi, tuici, babic, fructe si legume de toamna de la Voinesti si din comuna 1 decembrie, pastrav afumat si diverse sortimente de paine.

Pentru cunoscatori si colectionari, sunt antichitati taranesti si mobilier in curtea interioara, portelanuri, ceasuri, ibrice, sfesnice, tablouri, aparate foto, patefoane, carti, alaturi de mesteri si artizani din toate zonele tarii: sticlari, iconari, olari, fierari, cojocari, tesatoare, cioplitori, pielari, impletitoare, rudari, incondeietoare cu: obiecte din lemn, alama, lana impaslita, ceramica, tesaturi, jucarii din lemn si panza, podoabe, oua incondeiate, mobilier pictat, icoane, casete pictate sau decorate cu tehnica servetelului, bijuterii din piele, alama sau din pietre semipretioase, caciulite crosetate, vestimentatie si fel de fel de obiecte realizate cu multa migala.

 

https://www.facebook.com/ptaraneasca