Firma Grill House & Shop Luca, din Pecica, judetul Arad, este un „lanţul perfect” pentru o afacere de familie care produce plus-valoare atât pentru comunitate, cât şi pentru întreaga zonă.
Cu greu şi cu investiţii uriaşe, un pecican a reuşit să creeze un concept care urmăreşte întru totul sintagma „De la furcă la furculiţă”. De-a lungul timpului, Marian Lucaș a ajuns să deţin o fermă in jur de 500 de hectare de teren agricol, moment în care am simţit că trebuie să obţina finanţare europeană pentru înfiinţarea unei ferme de animale şi a unui abator modern, la standarde europene.
În paralel, familia Lucaş a decis să ducă proiectul la un alt nivel. Aşa că, în plan, a apărut un restaurant la care să se servească produsele din abator. În paralel cu ferma şi abatorul, pe marginea DN 7, înainte de intrarea în Pecica dinspre Arad, a „răsărit” Grill House & Shop Lucas. Restaurantul este inspirat din Occident, iar familia Lucaş a decis să nu se zgârcească deloc. Au investit în cele mai moderne materiale, au transformat clădirea într-un spaţiu primitor si cald.
Toată mâncarea care se serveşte în acest restaurant este proaspătă, adusă de la câteva sute de metri, cât este distanţa dintre abator şi Grill House. Carnea poate fi cumpărată proaspătă, la kilogram, din Grill House, dar poate fi şi gătită pe loc, de bucătarii restaurantului, în funcţie de cum doreşte clientul. In paralel a creat si produse traditionale locale precum sunca sau salamul de Pecica. De asemenea detin si un magazin cu produse proaspete din carne de vita si porc precum si preparate traditionale din carne dupa retete locale. Toata suprafata agricola este fertilizata natural cu gunoi de grajd, iar integrarea agricola este perfecta atata pe orizontala cat si pe verticala.