Festivalul Gastro Taste of Transilvania

Festivalul Gastronomic Taste of Transylvania este realizarea visului comun a unor bucătari, antreprenori HoReCa și producători locali pasionați.

Festivalul deschide un nou capitol al culturii gastronomice transilvănene. Organizatorii au pornit împreună la drumul către redescoperirea tradițiilor și aptitudinilor noastre gastronomice și salvarea moștenirii noastre de la dispariție, doresc să pună Transilvania, această regiune specială și ascunsă, înapoi pe harta gastronomică internațională ca o destinație nouă, dar totuși atemporală.

Pornind de la succesul imens al primului festival Taste of Transylvania din primii doi ani, în 2024 pornim la o nouă călătorie culinară la același locație uluitoare, in Satul de vacanță Boroș. În acest an, pe lângă diversitatea culturală, spiritul deschis și ocrotirea tradițiilor culinare organizatorii pregătesc și alte programe culturale și muzicale pe care vom dezvălui pe parcursul anului.

Pe 12 septembrie 2024 Taste of Transylvania va avea şi o zi dedicată profesioniştilor, deoarece sunt aşteptaţi la Boroş reprezentanţii industriei HoReCa şi a altor industrii similare. Această zi va fi o oportunitate excelentă de networking şi de a face cunoştinţă cu produsele, serviciile şi reprezentaţii diferitelor actori din acest sector. La locație se poate ajunge și cu trenul de pasageri, cea mai apropiată stație este Gyimesközéplok (Lunca de Jos), de la care se află intrarea în Skanzen la 3 kilometri. Festival începe pe 12 septembrie 2024 si se termina pe data de 15 septembrie 2024.

Sursa: roevent.org