Supă cu porumb și cașcaval

Această supă cremă este surprinzătoare prin combinația de ingrediente folosite.

Porumbul s-a consumat în Maramureș încă din secolul al XVII-lea, iar, apoi, a devenit un aliment de bază pentru populația de la sate. Pe lângă porumb și cașcaval, supa conține și usturoi, ceapă verde și uscată, cartofi, pătrunjel verde, chimen, zeamă de legume, smântână și unt. Preparatul rezultat este gustos și hrănitor.

Ingrediente: 400 gr porumb; 250 gr caşcaval; 2 cepe; 1 ceapă verde; 1 – 2 căţei de usturoi; 200 gr cartofi; 2 legături pătrunjel; jumăte pachet unt; un pahar smântână; chimen; supă de legume

Pentru a prepara supa de porumb cu caşcaval se începe de la o bază de supă de legume clasică, strecurată. Într-o oală încinsă cu unt topit se călesc ceapa uscată, bulbii de ceapă verde şi usturoiul până devin transparente. Se adaugă supa fierbinte de legume împreună cu chimenul. Se adaugă porumbul (de preferinţă porumb congelat) împreună cu cartofii tăiaţi cuburi şi se lasă la fiert 15 minute după care se pun într-un vas separat cartofii şi 200 grame de porumb. Cartofii şi porumbul scoşi din oală se pisează şi se amestecă cu caşcavalul ras şi smântâna. După ce supa rămasă în oală dă în clocot se adaugă piureul nou obţinut din caşcaval, porumb, cartofi şi smântână şi se mai lasă la clocotit 4 – 5 minute timp în care se amestecă încontinuu. Se condimentează după gust. Supa cu porumb şi caşcaval se serveşte alături de caşcaval ras.

traditiidinromania.ro