Intre 22 noiembrie si 30 decembrie 2019, se desfasoara Targul de Craciun Cluj-Napoca.
Borsul cu ardei iute este unul dintre preparatele specifice Bucovinei care iti vor fi servite cu smantana proaspata, din abundenta.
Produsul numit „Dresdner Stollen”, „Dresdner Weihnachtsstollen” sau „Dresdner Christstollen” (IGP), Germania, este un chec dospit consistent cu continut ridicat de fructe si unt, care este produs, in principal, din luna august pana in luna ianuarie.
„Fleur de sel de Guerande” sunt saruri marine recoltate manual, provenite exclusiv din mlastinile saraturate din Peninsula Guerande, Franta.
Producatorul Marcel Iacob, realizeaza un produs select, care se pune la masa de nunta, alaturi de alte specialitati din carne.
In orasul Johannesburg, Africa de Sud, exista o atmosfera rurala in Fourways Farmers' Market, care ii tin pe turisti departe de doctor.
Amplasata intr-o locatie linistita si retrasa, inconjurata de natura, ferma ecologica ''Agriturismo La Finca'' din Elvetia ofera o experienta unica de vacanta.
18.10.2017. Biserica Evanghelica C.A din Romania si Agro Plus organizeaza in fiecare vineri, targul de produse ecologice si locale in Piata Huet, din Sibiu.
17.10.2017. Sectorul bavarez de crestere a bovinelor este renumit si recunoscut la nivel mondial. Vita bavareza este foarte apreciata la nivel mondial deoarece inregistreaza o productivitate cumulata de lapte si de carne ridicata.
17.10.2017. „Marroni del Monfenera” sunt castane in stare proaspata provenind din ecotipul local de plante din soiul Castanea sativa Mill. var. sativa.
16.10.2017. Branza „Saint-Nectaire” DOP, Franta, se fabrica in regiunea Monts Dore de mai multe secole, dar numele sau apare in gastronomie in secolul al XVII-lea.
16.10.2017. „Pane di Matera” DOP, Italia, se poate obtine doar din faina grisata remacinata sau gris de grau dur.
11.10.2017. Centrul ecologic de prelucrare a laptelui “Glaserne Molkerei” din Munchehofe este unul din cele mai vizitate obiective ecologice din Germania.
„Fenalar fra Norge” IGP, Norvegia, este o pulpa de miel sau de oaie, sarata, uscata si maturata, uneori afumata care se comercializeaza ca produs maturat sau traditional.
5.10.2017. Usturoiului violet de Cadours este un usturoi care se comercializeaza uscat, si se produce din soiurile Germidour si Valdour.
2.10.2017. Gospodarie taraneasca ecologica Manastireni este situata la 45 kilometri de Cluj.
27.09.2017. Festivalul de Toamna al Economiei Germane are loc in Piata Unirii, intre 29 septembrie si 1 octombrie. Deschiderea oficiala va fi marcata vineri prin deschiderea butoiului cu bere, urmata de un tur al standurilor si de un concert al fanfarei din Foieni.
27.09.2014 Cafeneaua Bastille, la fel ca multe alte restaurante ecologice si durabile, se aprovizionaza de la fermierii locali ori de cate ori este posibil. Cu toate acestea, Bastille Cafe din Seatlle, SUA, impreuna cu compania agricola Seattle Urban Farm au facut un pas inainte, pentru aprovizionare cu legume, producand direct pe acoperisul localului.
24.09.2017 La Cluj s-a deschis ''Colina Farms'', o ferma bio in stil american, cu legume livrate la usa apartamentului si cu o zona de picnic la Vultureni, judetul Cluj.
22.09.2017. Produsul „Jambon noir de Bigorre”, DOP, din Franta, are partea de jos a piciorului intacta, prima bucata taiata din sunca este rotunda, incluzand intregul capac care ramane acoperit cu un strat de grasime.
20.09.2017. Boccaccesca 2017 va fi inspirata de parfumul, culoarea si aroma florilor, si va atrage in perioada 6-8 octombrie nenumarati vizitatori pe strazile inguste medievale din Certaldo Alto, Toscana, Italia.
18.09.2017. Specialitatea Traditionala Garantata „Pastarma govezhda” din Bulgaria, rezulta in urma unei metode de productie traditionale utilizate in procesele de productie care consta in sarare, maturare si uscare.
13.09.2017. Ceapa cu denumirea de origine Oignon doux de Cevennes este o ceapa tarzie, cultivata pe terase, de culoare de la alb sidefiu la aramiu, cu bulb de forma rotunjita spre romboidala, cu aspect lucios si cu tunici fine si translucide.
15.07.2017. Provincia Malatya, din Turcia, este considerata Capitala mondiala a caisei.
23.06.2017. Aloe vera gaseste conditii foarte bune de dezvoltarea in Guastatoya El Progreso din Guatemala, fiind o sursa valoroasa de venit pentru micii fermieri.
9.06.2017. Cafeaua „Kopi Arabika Gayo” IGP, Indonezia, se cultiva la altitudini cuprinse intre 900 m si 1 700 m in zona muntoasa Gayo.
7.06.2017. Kaufland a inaugurat primul hipermarket estival amenajat intr-un cort pe 6 iunie 2017, in statiunea balneoclimaterica Sovata, judetul Mures.
31.05.2017. „Stupavské zelé”, DOP, este o salata de varza murata obtinuta prin fermentarea lactica a verzei crude cultivate fara niciun adaos de conservanti.
Carne de vita din rasa sura maghiara „Magyar szürkemarha hús” IGP, Ungaria, se recunoaste usor datorita culorii sale rosu aprins inchis.
© Copyright 2021 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev