„Schwabische Spatzle” IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwabische Knöpfle”, sunt paste fainoase cu o forma neregulata si suprafata rugoasa.
Ingredientele utilizate la fabricarea produselor „Schwabische Spatzle”/„Schwabische Knopfle” sunt: gris, oua proaspete si apa potabila. Se pot adauga sare, condimente, ierburi aromatice si spanac. In cazul produselor proaspete se poate adauga acid citric, iar grisul poate fi inlocuit integral sau partial cu faina. Traditia producerii „Spatzle” isi are inceputurile in secolul al XVIII-lea. Intr-o descriere din 1937 a unui sat de fermieri din regiunea Suabia, produsele „Spatzle” sunt descrise ca o mancare festiva, ca simbolul identitatii regiunii Suabia. In 1892, Elise Henle scria ca: „O femeie care nu stie sa gateasca «Spatzle» nu este o suaba adevarata”.
Spre deosebire de alte produse din paste fainoase, produsele „Schwabische Spatzle”/„Schwabische Knopfle” sunt realizate intr-un stil artizanal. Produsul are o forma neregulata si o suprafata rugoasa si poroasa. Aluatul este introdus direct in apa in fierbere sau in vaporii de apa. Produsul poate fi subtire sau gros, lung sau scurt. Acestea sunt singurele tipuri de produse din paste fainoase care sunt fierte pentru prima data in timpul procesului de fabricare. Aluatul umed este fie presat printr-o sita perforata, fie este lasat sa cada printre gaurile sitei intr-un recipient cu apa fierbinte. In prezent, in Suabia, produsele „Schwabische Spätzle” si „Schwabische Knopfle” sunt utilizate in majoritatea restaurantelor. Incepand din anii ’80, produsul este exportat si exista numeroase activitati si obiceiuri festive in cadrul carora este promovat cu succes.